Жахлива та кривава дорожньо - транспортна авто пригода, яка сталася 12 жовтня цього року на залізничному переїзді Городище – Марганець, в результаті якої загинули 45 людей, змусила суттєво посилити державний контроль за безпекою пасажиро перевезень, станом утримання залізничних переїздів, а також дотриманням водіями вимог законодавства у сфері надання пасажирських послуг.

З метою попередження аварійності на пасажирському автотранспорті, виявлення технічно – несправних транспортних засобів, зміцненню транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності автобусів, щодо експлуатації їх у зимовий період у Вінниці, 25 жовтня було проведено широкомасштабне відпрацювання «Перевізник», спрямоване на виявлення та документування порушень правил дорожнього руху, перевезення людей, руху через залізничні колії, керування в стані алкогольного сп’яніння, та відсутність у дорожніх листах відміток про проходження технічного огляду ТЗ перед виїздом та щоденного медичного огляду, тощо.

Для проведення відпрацювання було задіяно 30 екіпажів ДАІ до складу яких увійшли співробітники особового складу апарату управління ДАІ, роти ДПС міста та представники засобів масової інформації.

Результати проведених випусків автобусів на лінії, які проводилися в автопарках засвідчили невтішні результати. З оглянутих цього дня 353 автобусів, кожний сьомий, а саме 54 одиниці виявилися технічно несправними. Тобто автобуси виїздять на лінії з несправною гальмівною системою (7 випадків), технічними несправностями коліс та шин (7), переобладнаними без дозволу ДАІ (1), несправними зовнішніми світловими приладами (18) та іншими несправностями, які безпосередньо виплавають на безпеку пасажиро перевезень.

Крім того, знаючи про неполадки, ухилились від огляду та не виїхали на лінію 159 автобусів, тобто 31% від загальної кількості автобусів у Вінниці.

Також, під час проведення цієї операції виявлено 55 порушень ПДР допущених водіями автобусів. В основному це перевищення встановленої швидкості руху, експлуатація транспорту без проходження ДТО, порушення переїзду залізничних переїздів, і що здається неможливим – керування автобусом у нетверезому стані. Один такий факт був зафіксований під час перевірки водіїв автобусів.

По виявлених фактах складено 55 адмінпротоколів, заборонено 9 машин до експлуатації із вилученням талону ДТО, вилучено 2 ліцензійні картки. За відсутність у водіїв належних документів на право керування даними транспортними засобами, співробітниками Державтоінспекції затримано та доставлено 5 автобусів на арешт майданчик,.

Попередження аварійності на ринку пасажиро перевезень є одним з пріоритетних напрямків роботи Вінницької ДАІ. Державтоінспекція здійснює постійний контроль, дбаючи про безпеку пасажирів. Адже у гонитві за гривнею, деякі перевізники грубо ігнорують правила дорожнього руху, що може призвести до ДТП. За 9 місяців цього року за участю водіїв маршрутних таксі та автобусів сталася 61 ДТП. У 12 з них постраждали люди: троє загиблих та 44 травмовані.

Державтоінспекція Вінниччини вкотре звертається до водіїв бути обачними на дорогах, не порушувати правила дорожнього руху. Пам’ятайте, що основними причинами ДТП є : порушення правил маневрування та обгону, недотримання безпечної дистанції, перевищення швидкості, порушення правил проїзду перехресть, виїзд на смугу зустрічного руху. Особливо, не дозволяйте собі сісти за кермо у стані алкогольного сп’яніння. Пам’ятайте, що ваша безпека та інших учасників дорожнього руху залежить лише від вас.

(на фото автобус «ПАЗ», сполученням Вінниця – Некрасово. Водій цього ТЗ був затриманий інспекторами АТІ по вулиці Воїнів Інтернаціоналістів без посвідчення водія).


Переглядів: 4316
Поширень: 0