Вчора, 3 листопада, для інспекторів Державтоінспекції по обслуговуванню адміністративної території Бершадського району були звичайні будні. Ввечері, після проведення оперативно-профілактичного відпрацювання району, співробітники поверталися до районного відділення міліції. Близько 20.40 год. інспектор ДПС лейтенант міліції Олександр Повсянко побачив зарево, яке в метрах 800-х від райвідділу освітило небо. Не гаючи часу, 26-річний правоохоронець побіг у напрямку, де серце підказувало, сталося лихо.

Прибігши на місце, він побачив палаючий будинок. Вогонь охопив і вхідні двері до нього. За якусь мить прибули пожежники, які швидко розклали рукави. Інспектор ДПС зателефонував керівництву та отримав інструкцію щодо забезпечення безпеки дорожнього руху поблизу будинку. Один з сусідніх мешканців підійшов до інспектора ДАІ та сказав, що всередині будинку може бути людина. Не вагаючись і не втрачаючи часу Олександр Повсянко кинувся до вікна, вмить розбив скло та заліз усередину. За ним кинувся пожежник. Густий дим виїдав очі, що ускладнювало розгледіти все навколо. На підлозі неподалік ліжка вдалося знайти господаря вже без свідомості.

Обидва рятівники витягнули погорільця так само через вікно. Швидка допомога доправила постраждалого 50-річного чоловіка до реанімаційного відділення районної лікарні, де ще вчора лікарі гарантію на його виживання давали не більше 50 відсотків. Ніч для нього була вирішальною.

Вибравшись з охопленого полум’ям та чадним димом будинку, інспектор ДПС Олександр Повсянко ледь не знепритомнів. Медики надали правоохоронцю необхідну допомогу і наклали пов’язки на порізані пальці руки.

- Дивно, але з остраху за людське життя навіть не помітив, коли порізався, - зізнається Олександр Юрійович. – Можливо тоді, коли розбивав вікно. А от дим, яким ми надихалися, завдав більше страждань. Але це було вчора, а сьогодні я знову на службі. Телефонував у лікарню, медики повідомили, що врятований чоловік повернувся до свідомості і відкрив очі. Це гарна новина, адже людина врятована, - поділився радістю правоохоронець.

- Це звичайні будні. Допомагати і рятувати людей обов’язок кожного співробітника, - підкреслив начальник УДАІ УМВС України у Вінницькій області полковник міліції Геннадій Прокопович. – Оперативність, відвага і зваженість дій піднімають рівень професіоналізму, що додає впевненості і довіри у людей.


Переглядів: 3350
Поширень: 0