На сьогоднішній день роботи по його облаштуванню уже тривають. Загальна протяжність нової паркувальної смуги складатиме 130 метрів, а ширина – 4,5 метри.

Відносно тепла осінь дала можливість подовжити терміни проведення робіт на автошляхах міста. Міська влада вирішила скористатись сприятливими погодними умовами і ще до зими облаштувати місце для паркування автомобілів по вулиці Свердлова. Адже з появою додаткового магістрального сполучення з мікрорайоном «Поділля» збільшилось транспортне навантаження на цій вулиці, а залишені автівки на узбіччі біля військового санаторію ускладнювали активний рух автотранспорту.

З появою спеціального місця для паркування автомобілів проїжджа частина в напрямку від мікрорайону «Поділля» стане ширшою і автівки зможуть безперешкодно рухатись по двох смугах (раніше на одній з них паркували авто, що суттєво ускладнювало рух транспорту), поменшає заторів та покращаться умови безпеки руху.

На сьогоднішній день на місці, де буде парковка, уже зрізано 11 аварійних дерев, ділянка покривається щебенем та розбираються старі бордюри. За словами будівельників, роботи будуть завершені у відведені строки і вже за кілька днів водії зможуть скористатись спеціально відведеним місцем для паркування своїх автомобілів.

18 листопада на місці, де триває облаштування парковки, побував міський голова Володимир Гройсман. За його словами, питання будівництва нових паркувальних майданчиків для міста є досить актуальним і мова йде не лише про такі ділянки вздовж доріг, а й спеціальні місця для автомобілів у дворах багатоповерхівок. Окрім цього, Володимир Гройсман повідомив, що міська влада планує переглянути розміри плати за гаражі для малозабезпечених вінничан. «На минулому засіданні виконкому я дав доручення управлінню праці та соціального захисту відпрацювати систему, що дозволить визначати тих людей, які зможуть скористатись пільгами по сплаті за гаражі, - розповідає Володимир Гройсман. –Протягом десяти днів цей механізм буде опрацьовано, після чого ми зможемо прийняти відповідне рішення».


Переглядів: 3748
Поширень: 0