Серед іноземців ,які мешкають на території Вінницької області , 40 чоловік залишать кордони нашої держави назавжди . Сім чоловік покинуть Україну в примусовому порядку, а решта добровільно . Такі заходи , по відношенню до іноземних громадян , пов’язані з порушеннями правил перебування на території нашої держави. Вінницькі правоохоронці провели оперативно – профілактичну операцію «Мігрант». Протягом тижня співробітники різних оперативних служб міліції перевіряли вокзали, ринки , кафе , ресторани та гуртожитки де мешкають іноземці – студенти.

Основні зусилля зосереджувались на посиленні контролю з додержанням правил в’їзду, виїзду, транзитного переїзду та перебуванні в Україні іноземців і осіб без громадянства. Проводилась взаємодія з посольствами та диппредставництвами в Україні , щодо осіб незаконних мігрантів та документування свідоцтвами для повернення на батьківщину.

За результатами проведеної операції задокументували 125 порушень іноземцями, виявлено 34 незаконних мігранта, по відношенню до 40 іноземців прийнято рішення про видворення з забороною подальшого в’їзду до України.

В Калинівському районі видворено в примусовому порядку 36 – річного громадянина Азербайджану. Не маючи відповідного дозволу на працевлаштування , чоловік працював з серпня 2009 року різноробочим на підприємстві. В лютому поточного року його було притягнуто до адміністративної відповідальності і прийнято рішення ,щодо добровільного видворення з території нашої держави. Однак , у визначений термін чоловік не покинув Україну і тепер його видворено примусово. В поле зору міліції потрапив також студент – іноземець. 24 річний громадяни Сирії був відрахований з медичного університету і протягом визначеного терміну мав залишити Україну. Добровільно молодик не покинув нашу державу і тепер його також видворять примусово.

Наразі підготовлено та направлено на розгляд до Вінницького окружного адміністративного суду 12 адмінпозовів стосовно громадян Сомалі , які незаконно перебувають на території України .


Переглядів: 3041
Поширень: 0