Чоловік переховувався від слідства і уникав кримінальної відповідальності за злочин передбачений ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху особою  яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого).

В грудні 2005 року чоловік на власному автомобілі «РАФ» потрапив в ДТП поблизу села Юрківка Козятинського району Вінницької області . Ожеледиця і невиправдана велика швидкість, яку свідомо перевищив водій, спричинило перекидання автомобіля. Поруч з чоловіком знаходилась його дружина, під час аварії вона загинула. За даним фактом була порушена кримінальна справа і більше року тривало слідство. Весь цей час чоловік знаходився на підписці про невиїзд . В 2007 році підозрюваний перестав з’являтись на допит слідства і зник з свого постійного місця проживання.

З того часу він перебував у державному розшуку, а з січня 2010 року у міжнародному розшуку. Як повідомив старший інспектор з особливо важливих доручень Сектора Укрбюро Інтерполу УМВС України у Вінницькій області Василь Панькевич, нещодавно була отримана оперативна інформація про можливе перебування даного громадянина в республіці Чехія. За допомогою правоохоронних органів цієї держави 48 – річного чоловіка виявили та затримали. Наразі УМВС України у Вінницькій області спільно з обласною прокуратурою готують запит про видачу даного громадянина правоохоронним органам України в порядку екстрадиції.


Переглядів: 2766
Поширень: 0