Таке рішення ухвалили в Департаменті ДАІ, після того, як Президент Віктор Ющенко наказав ліквідувати усі пости ДПС на території України. За повідомленням інтернет-видання "ForUm", до цього голову держави наштовхнув нещодавній випадок у Закарпатській області, де на стаціонарному посту за безперешкодний проїзд з водіїв брали хабарі.

Як зазначив начальник Департаменту ДАІ Сергій Коломієць, МВС має провести ліквідацію впродовж місяця. На його думку, ефективність стаціонарних постів - нульова. По-перше, водії знають про їх розташування і намагаються уникати, або ж рухаються обережно. Враховуючи, що по Україні на стаціонарних постах працюють понад п`ять тисяч співробітників і у скільки обходиться державі їх утримання, доцільніше їх використовувати на більш складних ділянках доріг.

На двох стаціонарних постах, що діють у Вінницькій області працюють 32 співробітники ДАІ. Поки що, за словами начальника ДАІ області Миколи Сіманчука, доручень по ліквідації від МВС не надходило. Наразі один пост розташований у селі Краснопілка і ще один - у Комсомольському. В останньому базується ще й окрема рота ДПС.

- Пости використовуються як опорні пункти ДАІ. Бо необхідно, щоб на кожні 50 кілометрів доріг був наряд дорожньо-патрульної служби, - каже Микола Віталійович. - На постах, окрім патрулювання, інспектори надають практичну допомогу водіям - ремонт авто, медичне обслуговування, інформацію.

На перепрофільованих постах, приміщення яких ніхто не збирається продавати, надаватимуть ту ж інформаційну, технічну та медичну допомогу. Але працюватимуть вже цивільні особи. ДАІ та інші служби міліції зможуть за необхідністю використовувати приміщення в якості постів дислокації.


Переглядів: 3490
Поширень: 0