Наше місто вибрали як пілотне для впровадження нової системи з попередження злочинності серед неповнолітніх. Специфікою проекту, який ґрунтується на європейському досвіді, є те, що за злочини мають відповідати не тільки зловмисники, а й суспільство. В даному разі - вінницька громада.

-Що нового ми пропонуємо? Ідея зокрема така: "правопорушник" і "потерпілі" створюють команду, де розбираються у ситуації так би мовити по деталях, з\'ясовують причину конфлікту, - пояснює Ольга Юрчишин, координатор проекту в Україні. - Також ми пропонуємо створити шкільні служби розв\'язання конфліктів та міський центр відновного правосуддя.

За словами заступника міського голови Миколи Гунька, проект з назвою "Стратегії міліції щодо профілактики підліткової злочинності в Україні", буде реалізовуватись у вінницьких школах №1 та №26. Не тому, що вони найбільш криміногенні, а тому - що найбільш чисельні. Проект триватиме 1,5 року. При вдалих результатах, його планують поширити на інші школи міста.

Такий же проект впроваджується у Івано-Франківську. Він реалізовується БО "Український Центр Порозуміння" спільно з ГО "Інститут проблем наркоманії та наркозлочинності" та Київським Національним Університетом Внутрішніх справ України за фінансової підтримки Швейцарської Агенції з Розвитку та Співробітництва. Перша частина проекту вже реалізовувалась у Жмеринці.


Переглядів: 2839
Поширень: 0