Відповідно до Положення про регіональну (приймальну) дегустаційну комісію, затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 29 травня 2003 року № 209, територіальний орган Держспоживстандарту України ДП “Вінницястандартметрологія” здійснює організаційне та методичне керівництво її роботою.

Завдяки здійсненню державного нагляду за дотриманням стандартів, норм та правил на споживчий ринок не допускається неякісна продукція. Підприємство спрямовує свою діяльність на практичну реалізацію вимог щодо запобігання виготовленню та реалізації на споживчому ринку України неякісної, фальсифікованої та небезпечної для здоров\'я людей продукції шляхом здійснення державного нагляду за додержанням стандартів, норм і правил на етапі виробництва продукції та проведення робіт з підтвердження відповідності.

Регiональною дегустацiйною комiciєю були розглянутi зразки продукції восьми найменувань чотирьох суб’єктів підприємницької діяльності, а саме:

- сир твердий “Росiйський”; “Ковбаски Схiднi”; “Пальчики курячi в шкiрi”; Круасани без наповнювача; Круасани з наповнювачем “Шоколад”; Круасани з наповнювачем “Вишня”; Круасани з наповнювачем “Полуниця”; cумiш фруктiв сушених “Рiздвяний узвар”.

Представлена продукція оцінювалась за зовнішнім виглядом, оформленням, органолептичними показниками, результатами випробувань за показниками безпеки та випробувань на наявність ГМО.

За результатами розглянутої документації, зразків пакування та маркування комiсiя надала виробникам зауваження та рекомендації стосовно необхідності доповнення маркування, споживчого пакування продукції.

Крiм того, поданi матеріали і дегустаційнi зразки отримали позитивні оцінки та рекомендованi до виробництва.

Для довідки:
На даний час у Вінницькій області впроваджені і сертифіковані системи управління на 44 підприємствах.
Одним із основних завдань ДП “Вінницястандартметрологія” є захист громадян від наслідків недостовірних результатів вимірювань. Враховуючи особливу важливість захисту прав споживачів та з метою наведення порядку у сфері торгівлі на ринках, ДП “Вінницястандарт-метрологія” з липня цього року розпочав роботи по повірці ваг на місці їх експлуатації у суб\'єктів господарювання, які торгують на ринках м. Вінниці та Вінницької області.
У ДП "Вінницястандартметрологія" створено потужний випробувальний центр для проведення досліджень харчових продуктів, побутової хімії, будівельних матеріалів. Аналіз характеристик продуктів харчування та промислової продукції проводиться за 290 показником.
Тільки у нашому випробувальному центрі проводять випробування таких важливих показників якості та безпеки продуктів харчування та продовольчої сировини:
- гормони в продукції тваринного походження;
- нітрозаміни в продукції тваринного походження;
- підсолоджувачі, консерванти, барвники та інші харчові добавки;
- вітаміни А, Д, Е;
- транс-ізомери, молочний та рослинний жир, склад стеринових фракцій в продуктах, що містять жири рослинного та тваринного походження;
- консервант “Велькорин” в соках та напоях, передозування якого небезпечне для здоров’я


Переглядів: 3114
Поширень: 0