Шляхом відкритого конкурсу серед учнів усіх шкіл міста у травні 2007 року, складовими якого стали письмові твори, публічні дискусії, рольові ігри, захист програм своєї діяльності у присутності міського голови були обрані перші дитячі омбудсмени міста. Дитячий омбудсмен Вінниці - це громадський представник прав дітей в місцевій владі, а також в державних органах - всюди, де потрібно захищати права дітей.

За дорученням міського голови Володимира Гройсмана представники дитячих омбудсменів відвідали дитбудинки Вінниці з метою недопущення порушень прав в процесі всиновлення чи в інших випадках, вивчались життєві обставини дітей, що знаходяться в дитячих будинках.

Протягом поточного року дитячі омбудсмени працювали у Вінницькому обласному спеціалізованому будинку дитини з ураженням центральної нервової системи та порушеннями психіки, Вінницькому обласному дитячому будинку інтернатного типу «Гніздечко», Вінницькому християнському центрі реабілітації опіки та піклування «Нове життя».

За ініціативою представництва дитячих омбудсменів у Вінницькому обласному спеціалізованому будинку дитини з ураженням центральної нервової системи та порушеннями психіки «Малятко» за участю старшокласників шкіл міста була проведена благодійна акція щодо впорядкування території закладу.

За словами керівника Вінницького міського центру соціальних служб для сім\'ї, дітей та молоді Світлани Сулімової зараз формується банк даних дітей, що знаходяться у дитячих будинках міста, для того, щоб всі наступні генерації омбудсменів постійно займалися цією роботою.


Переглядів: 3904
Поширень: 0