Один такий радар коштує 100 тис. грн.

— Прилад поєднує в собі цифрову відеокамеру, лазерний вимірювач швидкості та GPS-приймач, — старший лейтенант 24-річний Юрій Бруквач показує чорний протиударний кейс. У ньому радар, який важить близько 2 кг.

— Визначає одночасно час руху та дистанцію між двома автомобілями, що рухаються один за одним, — пояснює інспектор. — Дані фіксуються та в ту ж секунду передаються через супутник у всеукраїнську базу даних фіксації автопорушень. Видалити їх неможливо. Крім цього, все записується на флеш-карту об’ємом 2 гігабайта. У комплекті є змінний блок живлення, який розрахований на 4 години. Тобто один радар може 8 годин працювати безперебійно.

Крім фотознімків і відео, програма самостійно визначає дату, час і місцезнаходження.

— Комп’ютерну програму ”Tрукам” розробила українська фірма ”Діректон” спільно з американським підприємством ”Лазер техноледжі”, — продовжує Бруквач.

Подібні радари видали на Київську, Одеську та Харківську області. На Вінниччині їх отримав Немирівський райвідділ ДАІ та чотири підрозділи особливого патрулювання області.

— Зараз працівники області користуються радарами ”Сокол”, ”Беркут” і ”Візир”, — каже інспектор. — Але тільки ”Трукам” може одночасно зафіксувати рух двох автомобілів. Тобто знімається проблема, яка була з ”Візиром”. Коли на автомобіль припадала більша швидкість іншого авто, що рухається позаду.
 


Переглядів: 2974
Поширень: 0