Минулорічний захід "Епідемія доброти", ініціатором якого виступив один з благодійних фондів, зібрав понад півтисячі небайдужих вінниччан-волонтерів, які протягом дня роздавали на вулицях флаєри із надписами "Посміхнись!", "Щастя вам!", "Робіть гарні справи!" та закликали городян бути чуйними один до одного, відкритими, робити добрі справи та не забувати казати слова вдячності своїм рідним, близьким та звичайним перехожим.

Як розповіла координатор заходу Альона Кирилюк, бажання приєднатись до цьогорічної "Епідемії доброти" та провести акцію одночасно із Вінницею на сьогодні виявили 34 міста України. "Зараз ми формуємо базу даних міст та надсилаємо координаторам проекту свої напрацювання - сценарії акцій та флеш-мобів, фото і відеоматеріали з минулорічної акції. Також ми домовляємось одночасно 17 лютого по всій Україні відкрити "Скриньки доброти", куди городяни кидатимуть інформацію про свої добрі справи", розповіла А. Кирилюк.

За її словами, заявки про участь у акції, яка з легкої руки вінниччан цьогоріч стане всеукраїнською, продовжуть надходити щодня. Відтак, окрім спільної "Скриньки доброти" кожне місто вноситиме свої ініціативи до всеукраїнської акції. "Кожен регіон сам формує заходи, що має провести. Ініціатори самі вигадують акції, а ми допомагаємо порадами", каже А. Кирилюк.

Зокрема, вінниччани-волонтери планують проводити акції не лише на вулицях міста та у навчальних закладах. Цього року "Епідемія доброти" пошириться на вінницькі дитячі будинки та на підприємства міста. "Волонтери відвідуватимуть усі дитячі будинки міста та області, проводитимуть різноманітні конкурси та акції для малечі, аби подарувати їй доброту та радість. Крім того, усі підприємства обласного центру, які приєднаються до "Епідемії доброти", отримають різноманітні флаєри та плакати, аби і їхні працівники знали, що 17 лютого відзначають Міжнародний день спонтанного прояву доброти, тим самим робили гарні справи", додала організатор проекту.

Минулого року Вінниця відзначила Міжнародний день спонтанного прояву доброти, який відзначається 17 лютого, заходом "Епідемія доброти". Волонтери приєдналися до понад 15 різноманітних акцій та флеш-мобів, під час яких дарували перехожим посмішки та робили безліч добрих справ, які, на перший погляд, є досить елементарними, проте сприяли гарному настрою на весь день. До "Епідемії доброти" можуть долучитися усі бажаючі, пропонуючи свої цікаві та креативні ідеї для акцій та беручи у них безпосередню участь.


Переглядів: 2876
Поширень: 0