На Вінниччині викрито підпільне підприємство солодковершкового маслаСпівробітники Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю спільно з працівниками відділу ветеринарної міліції викрили незаконне функціонування заводу, розташованого в одному з сіл Вінницького району, де виготовлялось масло солодковершкове «Селянське» 72,5 % жиру.

Працівниками міліції було виявлено та вилучено 329 ящиків масла солодковершкового «Селянське», вагою близько 6580 кг та 257 ящиків жиру для молочних продуктів, вагою близько 5140 кг.

Під час проведення перевірки підприємства працівники міліції виявили ряд порушень. Дана продукція виготовлялась за відсутністю узгодження з державною ветеринарною службою Вінницького району та без наявності будь-якої документації, необхідної для проведення виробничого процесу та контролю дотримання технологічних норм і ветеринарно-санітарних вимог.На Вінниччині викрито підпільне підприємство солодковершкового масла

До підпільного виробництва було залучено людей без укладання з ними трудових договорів. Також у працюючих відсутні книжки проведення обов’язкового медичного огляду.

Посадові особи даного товариства до державних установ надавали звіти про те, що підприємство не працює та прибутків не отримує.

На Вінниччині викрито підпільне підприємство солодковершкового маслаПід час перевірки працівниками міліції було виявлено порушення природоохоронного законодавства. Встановлено, що викид токсичних відходів від виробництва масла та жиру здійснювався у грунт неподалік заводу та у річкові води. З метою встановлення збитків, завданих державі, працівниками екологічної інспекції було відібрано зразки грунту для проведення їх дослідження на вміст шкідливих речовин.

На сьогоднішній день вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст. 227 «Випуск або реалізація недоброякісної продукції» та ст.. 172 «Грубе порушення законодавства про працю».


Переглядів: 3160
Поширень: 0