За його словами, позов "про захист честі, гідності та ділової репутації юридичної особи" (юридична особа - Стрижавська виправна установа №81 та кримінально-виконавча система України, в цілому) був прийнятий Ленінським райсудом міста Вінниці 26 червня. Відповідач - Вінницька правозахисна група та її керівник Дмитро Гройсман.

Нагадаємо, 20 червня згадана правозахисна група поширила у ЗМІ інформацію, що у Стрижавській колонії двоє засуджених, "протестуючи проти нелюдського ставлення адміністрації ВК №81.., скоїли акти самокаліцтва, заподіявши собі різані рани". У прес-релізі правозахисної групи йшлося й про те, що самокаліцтву передувало побиття цих засуджених, а потім їх нібито утримували в дільниці посиленого контролю без необхідної медичної допомоги.  Публікувалися й прізвища засуджених. Проте, як виявили перевірки у колонії, фактів самокаліцтва не було, тобто інформація правозахисної групи повністю не відповідала дійсності.

Адміністрація установи вимагає у своєму позові від міської громадської організації Вінницької правозахисної групи та її керівника Дмитра Гройсмана опублікувати спростування відомостей, поширених у статтях відносно Стрижавської колонії та управління Держдепартаменту з питань виконання покарань у Вінницькій області.


Переглядів: 3302
Поширень: 0