8 лютого, у залі засідань міської ради під головування міського голови Володимира Гройсмана відбулось розширене засідання за участю працівників управління освіти міської ради, усіх керівників шкіл та дитячих садочків. На зібранні мова йшла про підсумки роботи галузі у 2010 році.

Розпочав колегію начальник управління освіти міської ради Володимир Буняк. Він звернув увагу на успіхи, які були досягнуті в освітянській галузі та окреслив завдання на поточний рік. Зокрема, він повідомив, що у поточному році планується відкрити у дитячих садках 15 додаткових груп, а ще 12 – перевести на 12-годинний робочий день. Таким чином у місті вдасться істотно зменшити чергу у дитсадочки і фактично усунути існуючу проблему із забезпечення вінницьких дітей можливістю відвідувати дитячі садки.

На зустрічі освітяни міста ділились своїми здобутками та досвідом, говорили про завдання, які ставлять перед собою. Директор загальноосвітньої школи №6 Світлана Тітова розповіла про роботу колективу цього навчального закладу у напрямку освоєння та використання глобальної мережі Інтернет з навчальною метою. Світлана Вікторівна зазначила, що вже протягом кількох років школа з допомогою фахівців профтехучилища №4, що знаходиться через дорогу від закладу, працюють над підвищенням комп’ютерної грамотності вчителів та дітей. Основною метою таких заходів є використання у навчальному процесі корисної інформації, яку можна знайти в локальній мережі, а також широке використання потужного інформаційного ресурсу, який працює на базі гімназії №17.

Директор школи-гімназії №30 Олексій Терновой розповів, що у цьому начальному закладі зроблено акцент на міжнародну та грантову діяльність. Це дає можливість не лише розвиватись та відвідувати різноманітні курси підвищення кваліфікації, а й залучати у навчальний заклад додатковий фінансовий ресурс. На сьогоднішній день школа-гімназія №30 спільно з різними міжнародними організаціями реалізує ряд програм, які спрямовані на підвищення фахового рівня педагогічних працівників.

Зі своїми досягненнями і нововведеннями у роботі ділились і керівники дошкільних навчальних закладів. Наталія Горобчук, завідуюча ДНЗ №35, повідомила, що їхній садочок, який має статус ДНЗ санаторного типу, досить активно у своїй роботі використовує традиційні і нетрадиційні методи оздоровлення дитячого організму.

А завідуюча ДНЗ №23 Катерина Білик розповіла про те, що у їхньому садочку зроблено акцент на здоровий спосіб життя. Тут є басейн, великий спортивний майданчик, де діти можуть грати у командні види спорту та брати участь у масових спортивних святах та три спортивних зали у кожному корпусі для занять фізкультурою.

Вінницький міський голова Володимир Гройсман зазначив, що попри непростий цьогорічний бюджет міста, освітянська галузь буде утримуватись на такому ж рівні як минулоріч. Окрім цього, мер Вінниці звернув увагу на якість освіти у школах обласного центру, над підвищенням якої потрібно постійно працювати. «В цілому освіта міста демонструє якісні показники і ми минулого року в цьому переконались, - говорить очільник міста. – Я підтримую те, що треба оцінювати знання школярів незалежно і дистанційно, наскільки це можливо. Тоді ми будемо готувати випускників, які будуть спокійно дивитись у майбутнє і знатимуть, що у них є потрібний запас знань для того, аби знайти своє місце у суспільстві».


Переглядів: 2868
Поширень: 0