Медики повідомили про це міліції. Справою зайнялися співробітники Замостянського райвідділу, яким потерпілі розповіли, що ж з ними трапилося.

За словами юнаків, просто на вулиці до них підійшли троє чоловіків у камуфляжі, представилися співробітниками охоронної структури та почали вимагати документи для перевірки. Хлопці відмовилися, а охоронці перейшли до більш вагомих аргументів: зброї, що нагадувала автомат Калашникова (потім з\'ясувалося, що "пневматика") та гумової палиці. Перехожих побили та змусили сісти у службове авто, довезли до перехрестя вулиць Гонти та Ватутіна, де дозволили вийти з машини.  Однак, помітивши, що один із хлопців, намагається комусь зателефонувати, охоронці відібрали в нього мобільний телефон, а ще - 100 гривень.

- По гарячих слідах оперативники Замостянського райвідділу вийшли на співробітників однієї з приватних охоронних фірм Вінниці, нині вони затримані, - повідомила помічник начальника Вінницького міськуправління міліції по зв"язках із громадськістю Оксана Бахмат.

- Вирішується питання про порушення відносно затриманих кримінальної справи за ст.187 КК України - "розбій", - зазначає начальник Замостянського райвідділу міліції підполковник міліції Сергій Сокиран.
Прокоментував ситуацію і заступник начальника ВДСО  (державна служба охорони) у Вінницькій області Олександр Хоменко:
- Співробітники приватної охоронної фірми перевищили службові повноваження: вони не мають права перевіряти документи у перехожих. Ми будемо клопотати про позапланову перевірку цієї охоронної структури. Приватні охоронні структури можуть бути позбавлені ліцензії в разі невиконання обумовлених ліцензією умов.

До речі, у 2008 році дев\'ять охоронних фірм уже було позбавлено ліцензії, щоправда, причиною було невиконання з їхнього боку договірних умов. Імовірне порушення кримінальної справи проти охоронців-приватників у цьму році буде першим таким випадком.


Переглядів: 3728
Поширень: 0