Юрій Угрин, старший сержант спецбатальйону «Грифон», перебував у відпустці. Ввечері він зайшов в гості до свого товариша, який проживав в будинку по вулиці Карла Маркса, 8. Через деякий час хлопці вийшли з квартири, спустившись на другий поверх, почули тріскіт електричного лічильника і за якусь мить його охопило полум’я. Загорілася проводка, вогонь дуже швидко почав поширюватися під’їздом з поверху на поверх. Це сталося близько опів на дев’яту вечора, більшість мешканців квартир були вдома, але ніхто і не підозрював, яка небезпека їм загрожувала. За мить під’їзд запалав, його огорнув їдкий дим.

Юрій з другом Романом почали стукати в двері мешканців на площадці, просили усіх негайно вийти на вулицю. Хлопці оббігли усі квартири на чотирьох поверхах, деякі двері були відчинені, вони виводили людей на вулицю… Багато хто з жителів третього під’їзду, в якому сталася надзвичайна подія, побачивши вогонь, запанікував, дехто не хотів полишати помешкання. В одній з квартир була жінка з двома малолітніми дітьми, Юрій допоміг їй винести дітей на вулицю, а потім повернувся назад до будинку. Невдовзі усі евакуйовані мешканці біля будинку схвильовано спостерігали за роботою працівників МНС. Пожежникам довелося вибити вікна у під’їзді, аби швидко локалізувати поширення вогню.

Поки виводили людей хлопці надихалися отруйним газом, який міг погубити тих, хто перебував у квартирах. Адже декількох хвилин інтенсивного вдихання продуктів горіння достатньо для того, аби людина опинилася на грані життя і смерті.

Важко навіть уявити до яких трагічних наслідків могла привести пожежа, якби вчасно не втрутилися в ситуацію. Вогонь міг перекинутися на квартири.

За інформацією начальника прес-служби МНС у Вінницькій області Олександра Кутового, причиною загоряння стало коротке замикання електромережі, завдано 32 тисячі грн. збитків .

Юрій Угрин26-річний Юрій Угрин працює в органах внутрішніх справ 6 років. Усі ці роки він служив у підрозділах спеціального призначення «Беркут» і «Грифон».

Командир спецбатальйону судової міліції «Грифон» Ігор Чумак розповів, що Юрій Угрин – один з кращих його працівників, закінчив юридичний факультет Київського міжнародного науково-технічного університету, на його рахунку не один розкритий злочин, затримання хуліганів та правопорушників під час несення служби з охорони громадського порядку. Він завжди готовий прийти на допомогу. Так трапилося, що довелося рятувати свого колегу. В минулому році на його товариша, що їхав на велосипеді, напали двоє, аби заволодіти барсеткою. Юрій знаходився неподалік, тож коли побачив бійку кинувся на допомогу. Аби зупинити злочинців йому довелося зробити попереджувальний постріл в повітря. Але навіть зброя не зупинила нападників, які виявилися раніше судимими, зав’язалася бійка. В результаті міліціонери, застосувавши декілька прийомів рукопашного бою, затримали злочинців та доправили у відділок міліції.

Юрій переконаний, що служба у спецпідрозділах – це школа для справжніх чоловіків і без цього свого життя він не уявляє. Робота, пов’язана з ризиком і небезпекою, мобілізує, вимагає концентрації уваги і швидкої реакції, прийняття правильних рішень в умовах надзвичайної ситуації.

Тож не дивно, що Юрій разом з своїм другом військовим, капітаном Романом Ящуком, не розгубилися, зробили все, що від них залежало, аби не постраждали люди.

Найбільша їх заслуга в тому, що зайвий раз продемонстрували людям приклад небайдужості, яка дедалі рідше зустрічається в сьогоднішньому світі. А добро, як відомо, примножує добро…


Переглядів: 3861
Поширень: 0