Зустрілись із хлопцем, який влаштував стрілянину в школі №29 Вінниці. Його обурило, що в одній з газет поставили фотографію "кольта".

Вибачте за подальший суржик

- Я стріляв з пневматики! А мені огнестрєлку припаюють, - розмахує руками 15-річний школяр. Демонструє на чорному ноутбуці "Ассер" зображення пістолета.

Ми сидимо в кафе, що неподалік управління обласної міліції. Хлопчина замовив собі пиво. Зминає пачку легкого "Вінстона".

- Дай "зірці" сигаретку, а то закінчилися! - пхає в бік старшого років на десять товариша.

"Зірка" своїм виглядом демонструє, що він в захваті від інциденту. Того дня задів кулями трьох учнів. Обійшлося без жертв. Всі отримали незначні поранення.

- Да, я його бив першим, - коментує радісно. - Вдарив два рази рукоядкою, бо вознікав. І ніхто на мене косо не дивився. Як там в газетах писали. Тупо підійшов до одного і начав бити, щоб і не думав дивитися косо. Бити почав в тупу. Напився просто. Зустрів друга з села, рік не бачилися. Випили по два літри міцного пива "Веселий монах". В школу зранку не пішов. Мама не розбудила. Потім вже рішив просто погнати "бєса". Зайшов в роздягалку спортзалу. Якісь там десятикласники були. А мені всё равно, хто там стояв.

Проти школяра порушили кримінальну справу.

- Від трьох до семи світить. По хуліганці. Батьки влітають в копійочку. Та я вже сам влетів, щоб в СІЗО не сидів. Гроші канєшно не я давав. Друз-з-я помагали, - гордівливо протягує. - Є у мене хороші, взрослі. Да, я майбутній мафіозі! Я отріцалово, отріцаю мусорскую власть! Всё! Всігда такий був, на своєму позітіві. Спокойний, бо знаю, які мене люди з ситуації виручать. З тої школи мене вигнали. Переве-е-ели до спецшколи, бо нікуди не хотіли брати. Ця біля тюрми. Там вся в ґратах. Тільки я там ще не був. Бо ногу зламав.

Виявляється, до нашої зустрічі, яка відбулась о 13.30 школяр встиг випити літр пива. До цього похмелявся горілкою.

- Ми вчора випили по пляшці на кожного, - повідомив старший товариш, який представився прес-аташе "зірки"


Переглядів: 5743
Поширень: 0