Проведеним моніторингом станом аварійності на Вінниччини встановлено, що впродовж минулого, 2010 року зареєстровано 203 ДТП за участі пішоходів, в яких 27 людей загинули, а 184 були травмовані.

З їхньої ж вини стається кожна третя автопригода. Вже у січні цього року на дорогах області пішоходи стали учасниками 10 аварій, двоє з них загинули, а 8 травмовані.

Незважаючи на зниження кількості таких ДТП, порівняно з аналогічним періодом минулого року, майже половина усіх дорожньо-транспортних пригод у місті скоєна за участю пішоходів.

Основними причинами, при яких пішоходи стають жертвами доріг є перехід проїзної частини у невстановленому місці, неочікуваний вихід на дорогу, перебування у нетверезому стані, перехід на заборонений сигнал світлофора.

Щоденно інспектори виявляють до пів-сотні фактів неправильних переходів проїжджої частини. А це, відповідно до вимог діючого законодавства, передбачено штрафом від 51 до 85 гривень. Дві автопригоди, учасниками яких стали пішоходи трапилися у Козятинському та Немирівському районах.

Так, 15 лютого близько 7 години вечора, на автошляху Козятин-Вівсяники біля села Сигнал водій автомобіля "ВАЗ-2111", 1976 р.н., житель м. Козятин, допустив наїзд 31-річного пішохода, жителя м. Козятин, який рухався в попутному напрямку. Внаслідок ДТП пішохід від отриманих травм загинув на місці пригоди. У водія автомобіля "ВАЗ-2111" відібрано зразок крові на факт вживання алкогольних напоїв.

І майже в цей самий час у Немирові водій автомобіля "Чері Амулет", 1960 р.н., житель с. Мухівці, допустив наїзд на 42-річну жительку с. Ковалівка, яка раптово вийшла на проїжджу частину дороги, не впевнившись у відсутності транспортних засобів. Внаслідок ДТП, пішохода госпіталізовано у травмотологічне відділення Немирівської ЦРЛ з переломом правої ключиці, струсу головного мозку та забоєм колінного суглобу.

Державтоінспекція Вінниччини звертається до усіх учасників дорожнього руху з проханням бути дуже уважними на дорогах, не порушувати правил, які, без перебільшення, написані людською кров’ю. Бережіть власне і чуже життя.

За 15.02.2011 співробітники УДАІ виявили:

  1. Порушень ПДР – 682 ( з них грубих – 453), з початку року – 31027
  2. Затримання нетверезих водіїв: за добу - 29, з початку року – 2459
  3. Найчастіше водії скоюють порушення: - невиконання дорожніх знаків та розмітки -214__ та перевищення швидкості - 148;
  4. Інспектори запобігли аварійним ситуаціям, які могли призвести до ДТП: - за добу – 1, З початку року – 50 ДТП з матеріальними втратами: - за добу - 1, - з початку року – 157
  5. Поставлено за добу транспортних засобів на арешт майданчик автомобілів та мототранспорту – 25


Переглядів: 2949
Поширень: 0