Про позитивні тенденції в боротьбі з хабарництвом, корупцією та розкраданнями в бюджетній сфері сьогодні повідомив на прес-конференції перший заступник начальника УМВС, керівник вінницького УБОЗу Валерій Пастух. За його словами, із 32 кримінальних справ, порушених в цьому році управлінням, три – зі збитками понад 100 тисяч гривень та 3 кримінальні справи, де завдана шкода перевищує мільйон гривень.

В січні поточного року порушено кримінальну справу відносно посадових осіб одного зі спиртових заводів області. Директора підприємства звинувачують у незаконному привласненні 1млн 300 тисяч гривень.

В Теплицькому районі посадовці місцевого підприємства намагались за підробленими документами привласнити один з газопроводів, який знаходиться на території району вартістю 2 млн 200 тисяч грн.

А керівники одного із сільгосппідприємств Хмільницького району за фальшивими документами отримали із зернового фонду держбюджету України зерно на загальну суму півтора мільйона гривень.

Валерій Пастух зазначив, що в січні цього року на підставі матеріалів УБОЗу порушено 5 кримінальних справ проти хабарників. Під слідством опинилися троє посадовців рибінспекції області, які вимагали та отримували незаконну винагороду за непритягнення до адміністративної відповідальності за дрібні правопорушення, пов’язані з підприємницькою діяльністю в сфері рибного господарства. Сума хабара тільки по одному з шести злочинних епізодів склала 10 тисяч гривень. Головний учасник кримінальних оборудок до суду перебуватиме під арештом у слідчому ізоляторі, два його колеги – на підписці про невиїзд.

Затримано «на гарячому» головного лікаря однієї з районних лікарень Вінниччини, який за працевлаштування на роботу медичною сестрою отримав від громадянки хабар в сумі 4 тисяч гривень.

Крім того, як зазначив керівник вінницького УБОЗУ, в поточному році закінчено розслідування та направлено на розгляд суду дві кримінальні справи стосовно організованих злочинним групам. На лаві підсудних – фальшивомонетники, які займались збутом підробленої валюти на території Вінницької області. Встановлено, що фальшиві долари та євро друкувалися в Болгарії, звідки через Молдову потрапляли в Україну. На початковій стадії їх злочинної діяльності зловмисники були затримані та наразі чекають на вирок Феміди.

Друга злочинна група, яка складалася з трьох осіб, які наразі перебувають під арештом, займалась збутом на території Вінниччини важких наркотиків.


Переглядів: 7816
Поширень: 0