Затриманими виявились 25 та 27-річні жителі Кіровоградської області. Обидва чоловіки раніше мали проблеми з законом. Не так давно вони звільнились з місць позбавлення волі, де відбували покарання за вчинення крадіжок.

Як повідомив начальник Ленінського відділу міліції м. Вінниці Віктор Сидоренко, свою злочинну діяльність у Вінниці затримані розпочали в грудні місяці минулого року. У центрі міста, по вулиці Соборній 38, чоловіки взяли в оренду офісне приміщення та назвались неіснуючою фірмою «Альянс-Пласт». Маючи весь необхідний пакет підробних документів, фірма мала надавати послуги населенню по встановленню пластикових вікон та металевих дверей. Через кілька днів до зловмисників почали йти перші клієнти, які залишали чималі завдатки. Сума завдатку становила від 600 до 6400 гривень, в залежності від обсягів замовлення.

Після новорічних свят, коли в домівках замовників мали б стояти новенькі вікна чи двері, виявилось, що фірма та її представники кудись зникли. Тоді ошуканим вінничанам нічого не залишилось, як йти до міліції. Так, до Ленінського відділу міліції з цього приводу надійшло більше десять заяв від громадян, сума завданого збитку яких склала понад 20 тисяч гривень.

Затримали вінницькі працівники зловмисників у Харкові. Там підозрювані тільки розпочали свою діяльність за такою ж схемою. Як з’ясувалось, чоловіки «попрацювали» у Хмельницькому, Вінниці та Харкові.

Відносно затриманих порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – «Шахрайство». Триває слідство.

Міліція звертається до громадян, які були ошукані подібним чином, звертайтеся з заявами до Ленінського райвідділу міліції за адресою Пирогова 4, або за телефоном 59-33-26, «102».


Переглядів: 3201
Поширень: 0