За 2010 рік фахівці КРУ у Вінницькій області виявили фінансові порушення на 458 млн. 810 тис. грн.Протягом минулого року фахівці КРУ у Вінницькій області провели 613 контрольних заходів на 580 підприємствах, установах, організаціях, під час яких виявили фінансові порушення та недоліки на загальну суму 458 млн. 810 тис. грн. Про це повідомила начальник Управління Олена Вахновська під час розширеного засідання колегії, на якому були підбиті підсумки роботи за 2010 рік. На розгляд правоохоронним структурам передані матеріали 325 ревізій та перевірок, за якими порушено 75 кримінальних справ, з них – 38 за результатами контрольних заходів, проведених з ініціативи Управління. За допущення порушень фінансово-бюджетного законодавства 981 посадова особа притягнута до адміністративної відповідальності, 175 – до дисциплінарної, 106 – до матеріальної, 3 – звільнені із займаних посад. Крім того, за переданими матеріалами ревізій правоохоронними органами складено 8 протоколів щодо притягнення винних осіб до відповідальності за корупційні діяння.

Водночас, Олена Василівна проаналізувала найсуттєвіші недоліки роботи ревізорського складу і дала заступникам начальника Управління, начальникам галузевих відділів апарату та контрольно-ревізійних відділів у районах і містах конкретні доручення по їх усуненню, визначивши термін виконання.

Підсумки ревізійної роботи в галузевому розрізі детально проаналізували у своїх виступах перший заступник начальника Управління Віталій Саук, заступники начальника Віталій Безрученко та Сергій Колісник.

Вони звернули особливу увагу керівників структурних підрозділів на недоліки, допущені при плануванні, проведенні та документуванні результатів ревізій і перевірок, виконанні централізованих доручень, а також наголосили на неприпустимості їх у подальшому.

Про підсумки проведеного аудиту стану контрольно-ревізійної роботи КРВ у Томашпільському районі йшлося у доповіді завідувача сектору внутрішнього аудиту Олега Борецького.

Заступник начальника відділу правової роботи Олена Могир проаналізувала у своєму виступі результати роботи із розгляду звернень громадян. Їх на адресу управління протягом 2010 року надійшло 102. На усі із них, у межах компетенції органів ДКРС, надані кваліфіковані відповіді. Більшість звернень містили питання роз’яснення законодавства, прохання провести ревізію. У 19 випадках повідомлялося про факти зловживань, нестач і навіть крадіжок фінансових та матеріальних ресурсів держави. Усі вони направлені правоохоронним органам. В 11 випадках призначено проведення контрольних заходів, під час яких, не лише повністю або частково підтвердилися факти зловживань, викладені у зверненнях, а й, подекуди, встановлені інші, значні порушення. Олена Юріївна наголосила на важливості роботи зі зверненнями громадян, оскільки вона є своєрідним лакмусовим папірцем прозорості діяльності будь-якої державної структури.

Про підсумки роботи з кадрами та шляхи підвищення її ефективності йшлося у доповіді начальника відділу кадрів Тетяни Бойко. Крім, того вона проаналізувала загальні результати атестації державних службовців КРУ у Вінницькій області, проведеної у листопаді – грудні 2010 року.

Начальник відділу адміністративно-господарського забезпечення Валерій Слободянюк звернув особливу увагу присутніх на дотриманні виконавської дисципліни, оскільки саме від своєчасного і якісного виконання кожним працівником поставлених завдань залежить ефективність роботи Управління в цілому.

У заключному слові Олена Вахновська повідомила про пріоритетні напрямки роботи Управління у 2011 році. Це, як і в попередні роки, – забезпечення ефективного контролю за використанням державних фінансових та матеріальних ресурсів. Посилена увага приділятиметься поліпшенню взаємодії із правоохоронними й іншими контролюючими органами.

Завершилася колегія прийняттям Постанови, положення якої спрямовані на усунення недоліків та поліпшення контрольно-ревізійної роботи Управління, а також визначення рівня відповідальності керівників структурних підрозділів апарату й контрольно-ревізійних відділів у районах і містах за неналежне виконання посадових обов’язків.


Переглядів: 6654
Поширень: 0