Проходження таяння снігів відбувається поступово і не викликає великих турбот, але є вірогідність початку весняних дощів, які можуть погіршити ситуацію.

Так, на сьогоднішній день в деяких районах області сніговий покров становить 10 см, а в південних та південно-східних снігу вже немає. Поступово походить процес відтаювання ґрунту, який цьогорічної зими промерз до 20, а в деяких місцях і до 35 см. Марія Кощавка звернула особливу увагу на водойми, на яких ще є лід і в деяких місцях становить 15-20 см. Тому потрібно бути дуже уважними і обережними, так як він вже підтаює та з’являються промоїни. Великого льодоходу не очікується, але якщо розпочнуться дощі, то можуть з’являтися нагромадження і затори льоду, які можуть призвести до затоплення низів річок.

Марія Кощавка повідомила, що проаналізувавши кліматичні умови Вінниччини протягом 30 років, то можна зробити відповідні висновки, що температурні показники збільшилися на 1 градус, особливо в зимовий період, і більш невизначеними стали границі переходу від зими до весни та від осені до зими. Також зазначено, що у світі не відпрацьовано методик встановлення довготривалих прогнозів і прогнози робляться лише на 5 днів.


Переглядів: 3348
Поширень: 0