У тенета шахраїв продовжують потрапляти необережні та наївні громадяни.

Початок подій став Херсонський авторинок. Там вінничанин побачив новенький автомобіль «Хонда Аккорд», 2008 року випуску. Модель запала в душу, ще б пак, така ж сама, як у нього, тільки новенька. Поговоривши з власником, зійшлися на тому, що вінничанин віддасть старий автомобіль на якому й приїхав та ще 10 тисяч доларів зверху, а натомість може забирати нову іномарку. Здійснивши оборудку, чоловік на радощах вхопив документи і авто та поїхав додому ставити покупку на облік. У Вінницькому МРЕВ одразу помітили підробку у обліковій картці транспортного засобу. З графи особливі відмітки у документі був видалений запис про заборону відчуження автомобіля без дозволу банку. Тобто власник взяв автомобіль у кредит і, як з’ясувалося, винен ще досить велику суму грошей. Крім того, на довідці стояли дві підроблені печатки про зняття з обліку та підроблений підпис начальника МРЕВ Одеської області.

Документи на автомобіль працівники міліції одразу вилучили, а іномарку поставили на арештмайданчик. Машина автоматично перейде у власність банку, якщо його власник (а це безумовно не вінничанин) не погасить кредит. Знайти власника-кредитора не склало проблем.

Вилучені документи направлені до Ленінського райвідділу міліції, де слідство дасть належну оцінку виявленим фактам. За підробку документів, як у згаданому випадку, передбачена відповідальність (відповідно до статті 358 КК України) у вигляді позбавлення волі до 3-х років.

Уникнути неприємностей вінничанин зміг би, якби звернувся до найближчого підрозділу ДАІ, перш ніж здійснювати оборудку. Через власну поспішність і необізнаність втратив свою власність, чималі гроші та мрію. Попереду у нього довгі поневіряння у встановленні справедливості.


Переглядів: 3413
Поширень: 0