Самогон просто ллється рікою з однієї з квартир по вулиці Павла Тичини, що неподалік магазину "РІО"! Така інформація з"явилась у працівників Замостянського райвідділу міліції. На квартиру до самогонниці вирушаємо разом зі старшим дільничним Михайлом Бондарем, дільничними Станіславом Коріньковим та Кирилом Коньковим. Михайло Бондар показує цілу стопку протоколів про закупку оковитої саме у власниці цієї квартири. Кому - чекушечку, кому - півлітра. Одного дня - три рази купували, іншого - п\'ять і т.д...

Піднімаємось на другий поверх. Михайло Бондар дзвонить у двері. Відчиняє жінка, впускає до квартири. Але тільки-но дізнається, що співробітники міліції налаштовані рішуче, одразу комусь дзвонить по мобільному. Слухавку бере Михайло, щось пояснює. На запитання журналіста, кому ж телефонувала власниця, дільничні жартують: "Людині з великими зірками, своєму директору".
- Я нічим не торгую! Хто вам таку нісенітницю сказав! Який самогон! Нічого не знаю, - без упину тараторить власниця.

Під журнальним столиком стоять півторалітрові пляшки з написом "мінеральна вода "Каліпсо". Саме їх потім вилучили дільничні для експертизи, бо прозора рідина з різким запахом аж ніяк не схожа на мінералочку.

Дільничні оформляють папери, а нас просять почекати за дверима квартири. Трохи часу, і сходами піднімається літній чоловік, натискає звінок у квартиру, де саме зараз знаходяться міліціонери. Двері відчиняє Михайло Бондар, і розчарований чоловік іде ні з чим. Згодом у під\'їзд заходить жінка. На сходах пересікається з хазяйкою квартири (та саме кликала сусіда, аби підписати якісь папери). Власниця кварири моргає "гості" і показує йти вище. Жінка йде далі сходами. За декілька хвилин з\'являється ще одна жіночка.

- Котят немає, котят немає, - пояснює власниця квартири і спішно закриває двері.
Саме в цей момент спускається перша "гостя" і пояснює подрузі: менти шугають...
За годину, поки ми чекали у під\'їзді, в двері цієї кваритири подзвонили чотири "інтелігенти" (саме так міліціонери називають любителів оковитої). Ще двох з-під будинку відправили дівчата, які проживають в цьому ж під\'їзді.
- Чого це ми тут стоїмо? - питають нас. - Бухнути хочете?
Сусідка ж із квартири, що поверхом нижче, пояснила, що чекати марно, бо там... міліція.
- У цій квартирі вилучили 10 літрів прозорої рідини з різким запахом самогону, - каже дільничний інспектор Замостянського РВ міліції Станіслав Коріньков. - 26,5 літрів закваски знищено, а 3,5 літра - взяли на дослідження. Зі слів власниці квартири, вона цим займається вже років десять, каже, горілку робить для власних потреб.

Із під\'їзду дільничні виходять з діжкою, де була закваска та з вилученою "рідиною". Її передадуть на експертизу. А от відносно власниці квартири, яку навідують "інтелігенти", вирішується питання про порушення кримінальної справи.


Переглядів: 2945
Поширень: 0