Днями у Іспанії була затримана 54-річна жінка, яку за скоєння злочину розшукували вінницькі правоохоронці з травня 2009 року.

У 2003-2004 роках затримана обіймала посаду директора одного з виробничо-торговельних ТОВ міста Жмеринка. Будучи матеріально-відповідальною особою, жінка склала протокол загальних зборів товариства щодо внесення змін до статуту. Згідно даного документу директору ТОВ надаються повноваження укладати угоди на суму понад 100 тисяч доларів США. Використовуючи статутні нововведення, директорка стала укладати невигідні для товариства угоди. Це призвело до того, що у даного ТОВ утворилась кредиторська заборгованість. З метою погашення цієї заборгованості очільниця товариства прийняла незаконне рішення про передачу кредиторам приміщень двох будинків побуту міста Жмеринка. Своїми діями жінка вчинила розтрату колективного майна на суму понад 337 тисяч гривень.

21 березня 2005 року директорці даного ТОВ було пред’явлено обвинувачення у вчинені злочину, передбаченого ч.3 ст. 191 КК України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Стосовно обвинуваченої був обраний запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. У травні 2009 року жінка виїхала за межі України.

Днями у Іспанії розшукувану було затримано. Зараз готуються матеріали на її екстрадицію. На Україні жінці все ж таки доведеться предстати перед судом.


Переглядів: 2770
Поширень: 0