Інтерактивний та цікавий відпочинок у пришкільних таборах з денним перебуванням під час літніх канікул щороку набирає обертів та охоплює все більшу кількість дітей. Минулого року у 20 пришкільних таборах відпочило три тисячі дітей. Цього літа на базі загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста функціонуватиме 23 пришкільні табори з денним перебуванням дітей. Відповідно кількість відпочиваючих школярів зросте на півтисячі осіб.

Цьогоріч у Вінниці діятиме 22 табори при загальноосвітніх школах та один - при Палаці дітей та юнацтва. Протягом двох тижнів, з 10 по 25 червня, на школярів загальноосвітніх закладів обласного центру чекає досить насичена програма для цікавого та корисного відпочинку. Танцювальні майстер-класи, творчі майстерні керівників гуртків загальноосвітніх навчальних закладів, навчання за програмою «Медіація однолітків» - далеко не весь перелік цьогорічної програми літнього відпочинку школярів.

Наприклад, у Палаці дітей та юнацтва школярі зможуть займатися орігамі, власноруч виготовляти м’які іграшки та різноманітні аксесуари, вивчати сучасний декор та художнє в’язання тощо. А на базі табору «Сонечко» при СЗШ І-ІІІ ступенів №26 учні восьмих класів із загальноосвітніх навчальних закладів міста вже традиційно будуть відпочивати та навчатися за програмою «Медіація однолітків», яка допомагає вирішувати конфліктні та проблемні питання у шкільному середовищі. За сталою традицією, яка набула неабиякої цікавості з боку малечі, працівники ДАІ та МНС навчатимуть дітей правилам поведінки на дорозі та пожежної безпеки.

Крім того, цьогоріч вперше управління освіти спільно із управлінням охорони здоров’я започатковують програму лікувально-профілактичної фізкультури для дітей із ортопедичною патологією. Влітку 2011 року буде впроваджено ще одну новацію: крім традиційних міських змагань «Старти надій», які проходять за підтримки комітету по фізичній культурі і спорту, будуть проходити презентації видів спорту вихованцями дитячо-юнацьких спортивних шкіл обласного центру та зустрічі із видатними спортсменами. Цьогоріч також побільшає вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які відпочиватимуть на базі спортивних шкіл. Якщо у 2008 році на базі ДЮСШ оздоровлювалось майже 400 дітей, то вже у 2011 їх кількість становитиме до 1118.

Під час літніх канікул вже традиційно на відпочинок до одного з дитячих таборів на узбережжі Чорного моря поїдуть діти, які позбавлені батьківського піклування, малеча з малозабезпечених та багатодітних сімей та діти-сироти. Цього року тривалість відпочинку буде подовжено до 14 днів. Загалом на узбережжі Чорного моря відпочиватиме понад 260 школярів.

Під час наради, присвяченої організації літнього відпочинку дітей, Вінницький міський голова Володимир Гройсман повідомив, що цьогоріч серед школярів буде проведено анкетування задля врахування їх побажань щодо планування цієї роботи в подальшому. «У анкеті будуть прості та легкі запитання, на кшталт: що сподобалось, а що не сподобалось, що хотілось би на майбутнє. І наступного року ми врахуємо усі ці пропозиції для організації відпочинку школярів, - говорить керманич міста. – Мене сьогодні найбільше цікавить те, що хочуть діти під час літнього відпочинку і що можемо ми зробити для того, аби їх відпочинок був цікавим та змістовним. Крім того, ми повинні з кожним роком розширювати мережу пришкільних таборів, аби охоплювати більшу кількість дітей, які бажають відпочивати у таборах з денним перебуванням».


Переглядів: 3531
Поширень: 0