З початку року убозівці припинили злочинну діяльність чотирьох організованих злочинних груп, які діяли на території Вінницької області. Дві з викритих груп розповсюджували наркотичні засоби .Одна з них займалась збутом особливо небезпечного наркотичного засобу героїну та психотропної речовини - амфетаміну. До її складу входили троє непрацюючих молодиків віком від 20 до 30 років. За фактом незаконного збуту наркотичних засобів було порушено кримінальну справу за ч.3.ст 307 Кримінального кодексу. Відносно усіх членів групи обрано запобіжний захід – арешт. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Завершено розслідування та направлено до суду кримінальну справу, порушену проти посадових осіб однієї з районних електромереж ВАТ «Вінницяобленерго». Співробітники УБОЗу виявили на даному підприємстві зловживання службовим становищем та розкрадання коштів на суму 1 мільйон 379 тисяч гривень. До відповідальності притягнуто керівника даного підприємства та трьох його підлеглих.

Учасники четвертої злочинної групи займались на території нашої області збутом фальшивої іноземної валюти. В ході досудового слідства, у злочинців було виявлено та вилучено підроблені грошові кошти загальною сумою 28 тисяч доларів США та 400 євро. Співробітники УБОЗу задокументували незаконну діяльність одного з посадовців відділу Центрального казенного підприємства пробірного контролю. Перевищивши службове становище, даний фахівець проводив клеймування виробів із золота для одного приватного підприємства поза обліком державного пробірного контролю. За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.1 ст.217 Кримінального кодексу.

В судах Вінницької області сьогодні розглядається 19 кримінальних справ відносно організованих злочинних груп. За трьома резонансними справами вже є ухвали Апеляційного суду і зловмисникам призначено покарання. Учасники однієї з груп отримали від 8 до 10 років позбавлення волі за низку розбійних нападів та пограбувань громадян, які були скоєні ними у Вінниці та у місті Хмільник. По 5 років позбавлення волі отримали двоє учасників злочинного угрупування, які займались сутенерством. Від 4 до 6 років позбавлення волі отримали чотири шахраї, які представляючись банківськими працівниками, працівниками органів соціальної допомоги та під виглядом розіграшу акційних лотерей, привласнювали кошти громадян. Члени групи скоїли на території Хмельницької та Вінницької областей 23 злочини.


Переглядів: 2852
Поширень: 0