В обласному ендокринологічному диспансері запустили в роботу унікальний апарат по очищенню і лікуванню ран. Вартість подібного обладнання - понад 90 тисяч гривен і статті на його закупівлю у бюджеті ендокринологічного диспансеру не передбачалося ще багато років.

За словами головного лікаря Пилипа Прудиуса, такий апарат був украй потрібний хворим цукровим діабетом організмам, які внаслідок хвороби набагато гірше відновлюють будь-які ушкодження і схильні до різних сепсисів та ускладнень в процесі регенерації шкіри.

Апарат "Sonaka" від фонду Петра Порошенка щодня допомагає рятувати десятки життів

- Щодня 15-18 чоловік проходять лікування на цьому апараті, - пояснив Пилип Григорович - раніше у подібних пацієнтів шанси на одужання були значно менше. Апарати такого класу - досить велика рідкість в Україні. Ми дуже вдячні Фонду, з яким співпрацюємо не один рік, за таку потрібну сьогодні підтримку нашої лікарні.

Відповідаючи на питання журналістів про те, які подальші плани Фонду в медичних напрямах, Петро Порошенко відмітив, що однією добродійністю питання із станом медицини в Україні вирішити неможливо.

- Потрібний системний підхід і негайні реформи - переконаний Петро Олексійович, - і найближчим часом ми постараємося спільно з провідними фахівцями галузі охорони здоров\'я розглянути усі можливі шляхи виходу з тієї катастрофічної прірви, в якій сьогодні опинилася вітчизняна медицина. Це і розвиток страхової медицини і підвищення престижу професії медиків, а значить в першу чергу - це зарплата і соціальний захист кожного лікаря.

А благодійність, переконаний меценат, стане допомагати там, де реформи ще не встигають, де проблеми особливо гострі. І Фонд Петра Порошенка всіляко сприятиме розвитку вітчизняної медицини як життєво важливій галузі.


Переглядів: 3185
Поширень: 0