Днями працівниками відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України спільно зі службою у справах дітей облдержадміністрації було проведено оперативно-профілактичне відпрацювання міста Вінниці під умовною назвою «Урок». Головною метою відпрацювання є виявлення дітей, які в урочний час знаходяться не за шкільними партами, а у комп’ютерних клубах та розважальних закладах.

Працівниками міліції було перевірено 10 комп’ютерних клубів міста, у яких виявлено майже 20 школярів віком від 10 до 15 років. Всі вони з благополучних родин. Як з’ясувалось, переважна більшість учнів навчається у другу зміну, і батьки дозволяють їм відвідувати дані заклади в позаурочний час. Але були і такі підлітки, батьки яких переконані, що їх діти знаходяться у школі. Троє хлопців, віком від 13 до 15 років, в даний час знаходяться на лікарняному. Поки батьки на роботі, їх «хворі» діти лікуються комп’ютерними іграми.

Основною причиною негативних явищ серед неповнолітніх є відсутність належного контролю з боку батьків. З усіма підлітками та їх батьками співробітники міліції та служби у справах дітей провели профілактичні бесіди.


Переглядів: 2980
Поширень: 0