Наприкінці тижня у міській лікарні «Центр матері та дитини»(ЦМтаД) відбулось відкриття реанімаційного блоку та палат інтенсивної терапії. Реконструйований блок розрахований на 12 пацієнтів та оснащений за останніми технологіями. Крім того, в оновленому відділені з\'явився сучасний портативний електровідсмоктувач.

Відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії міської лікарні ЦМтаД упродовж минулого року прийняло на лікування близько 800 хворих, більше 600 з яких - дорослі. Сюди потрапляють жінки та діти, які потребують постійного нагляду та посиленого лікування. Наприклад, жінки після оперативного втручання (пологи за допомогою кесаревого розтину), майбутні матусі із ускладненою вагітністю (кровотечі, еклампсії), жінки з гінекологічними ускладненнями тощо. Загалом за здоров\'ям пацієнтів тут спостерігають 10 лікарів дитячої та дорослої реанімації, сім анестезіологів, понад 20 медсестер та близько 10 представників молодшого персоналу.

За станом жінок, що перенесли операцію, тепер крім лікарів спостерігатимуть відеокамериРеконструкція відділення розпочалась на початку року. За позабюджетні кошти тут було зроблено ремонт приміщення, встановлено металопластикові вікна, придбано нові меблі, зроблено велику реанімаційну залу та цілодобовий пост для спостереження за жінками та дітьми. Крім того, реанімаційний блок обладнано камерами відеоспостереження, яке передаватиме зображення безпосередньо на медичний пост, а у перспективі і в ординаторську. Також тут обладнано палату з покращеними умовами перебування (з індивідуальним санвузлом та меблями), яка розрахована на одного дорослого.

Головний лікар міської лікарні «Центр матері та дитини» Володимир Присяжнюк повідомив, що у цьому відділенні здійснюватиметься постійний контроль за пульсом, тиском та парціальним тиском кисню в крові - тобто за основними показниками життєдіяльності організму. «Для нас відкриття такого сучасного реанімаційного блоку має досить вагоме значення, - говорить Володимир Присяжнюк. - Адже за станом здоров\'я вагітних жінок та жінок, що вже народили, повинен здійснюватися постійний моніторинг».

За станом жінок, що перенесли операцію, тепер крім лікарів спостерігатимуть відеокамериЗавідуючий відділенням анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії Юрій Машевський повідомив, що загалом ремонт у відділенні тривав близько чотирьох місяців. «На ремонт та обладнання реанімаційного блоку було витрачено понад 100 тисяч гривень, - зазначив Юрій Машевський. - Робили його зусиллями колективу лікарні та завдяки спонсорській підтримці». В цілому, за словами заввідділення, нові палати розраховані на шість дитячих та стільки ж дорослих ліжко-місць.

У день відкриття реанімаційного блоку заступник начальника управління охорони здоров\'я Вінницької міської ради Надія Марусяк вручила колективу лікарні ЦМтаД подарунок від Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров\'я Тетяни Бехтєєвої. Це новий портативний електровідсмоктувач рідини та газів, який може використовуватися як для роботи у педіатрії, так і для дорослих, які перенесли операцію.


Переглядів: 5286
Поширень: 0