Протягом першого кварталу поточного року співробітниками Управління громадської безпеки були проведені оперативно-профілактичні заходи по перевірці умов зберігання зброї, яка перебуває в особистому користуванні громадян. В січні місяці проведені спецоперації під умовною назвою «Зброя», «Вибухівка», а в березні – місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї.

За даний період не було жодного випадку скоєння злочинів з використанням зареєстрованої вогнепальної зброї та спецзасобів.

189 одиниць незареєстрованої зброї добровільно здали в міліцію

Протягом трьох місяців співробітниками міліції виявлено та вилучено з незаконного обігу 50 одиниць зброї, 2064 набоїв та 1,8 кг вибухівки. Громадяни добровільно здали 189 одиниць вогнепальної зброї, 9 нарізної, 115 – гладкоствольної, 9 - нарізної та 13827 набоїв.

«Якщо громадянин у вказаний термін добровільно здав до органів внутрішніх справ мисливську вогнепальну, холодну, газову зброю, то в подальшому він має можливість після оформлення відповідних документів зареєструвати цю зброю в особисту власність і використовувати її на законних підставах», - зазначив начальник УГБ УМВС у Вінницькій області Володимир Лисий.

До адміністративної відповідальності притягнуто 965 власників зброї, анульовано 43 дозволи, власники яких зловживають спиртними напоями та порушують громадський порядок.


Переглядів: 3825
Поширень: 0