Відбувся ювілейний вечір, присвячений 75-літтю з дня народження Олега ЧорногузаОбласть славиться багатьма талановитими людьми, які є відомими не лише на Вінниччині, а й в усій Україні та далеко за її межами.

Олег Федорович Чорногуз народився 15 квітня 1936 року, у містечку Іванів Калинівського району. Це письменник, журналіст, редактор журналів «Перець» та «Вус», автор численних книжок гумору та сатири.

З цим славним ювілеєм нашого земляка привітав голова обласної державної адміністрації Микола Джига. У своєму вітальному слові Микола Джига відмітив, що Вінниччина щиро пишається тим, що така талановита людина саме виходець з нашого краю. А також висловив слова поваги та вдячності автору сатиричних та гумористичних творів за його вміння висловлюватись влучно, чітко та зрозуміло.

Як зазначив Микола Джига, твори Чорногуза так само прості за своїми, на перший погляд, реальними життєвими картинками, як і саме життя, і, водночас, вони так само складні і ніби незрозумілі своєю небаченою глибиною філософської думки.

Микола Джига побажав ювіляру міцного здоров‘я, незгасимого таланту, який би ще довго радував нас, читачів, дотепним словом. А також з нагоди ювілею вручив Почесну грамоту від імені обласної державної адміністрації та обласної ради і пам‘ятний подарунок – картину вінницького художника Володимира Козюка.

Привітати видатного письменника завітали високошановані гості з Києва, Росії, представники літературної еліти Вінниччини, а також односельчани.

Слід відмітити, що Олег Чорногуз є Заслуженим діячем мистецтв України, членом президії Національної спілки письменників України, а свою творчу дiяльнiсть вiн розпочав у редакцiях районних та обласних газет Вiнничини.


Переглядів: 4434
Поширень: 0