снаряди20 липня батько та двоє синів, які заробляли пошуками металобрухту, розкопували місце, на яке вказував металошукач. Чоловіки відкопали один снаряд, потім ще, і ще... Невдовзі їх ужинок склав більше двох десятків боєприпасів. Знахідку прикидали землею та повідомили сільського голову.
 
Наступного дня піротехніки ГУ МНС вилучили боєприпаси. Знахідку селян сапери вибухівкою знешкодили на місці, позаяк транспортувати її було небезпечно - снаряди були приведені в бойовий стан, тобто були зі знятими із капсул запобіжниками.

Обстеживши прилеглу територію, працівники МНС знайшли також окремі останки кулемета та... останки двох людей. Скелети згодом направили до райвіддлу міліції.

Раніше через село Терешки (Барський район) проходила вузькоколійка, яку під час чергової "реформи" розібрали. Ще під час війни використовувалася вона як німецькими, так і радянськими військами. Подейкують, що в 1944 році, коли німці відступали, наша авіація розбомбила головну залізничну колію. В тупику, тобто в Терешках, опинився фашистський потяг із озброєнням. Охороняти його залишили одного німця... З тих пір боєприпаси біля вузькоколійки місцеві жителі знаходять постійно.


Переглядів: 4117
Поширень: 0