Водії міста часто скаржилися на те, що вантажні машини, які перевозять будівельні матеріали та грунт, завантажуються вище бортів і через осипи забруднюють асфальтне покриття доріг. Внаслідок цього автомобільні дороги, особливо у негоду, стають слизькими, а щебінь, який сиплеться через борти, призводить до підвищеної небезпеки на дорозі, окрім цього ще й руйнує асфальтне покриття доріг.

Задля вирішення цієї проблеми, чотири місяці тому міський голова Володимир Гройсман дав розпорядження про те, що вантажні машини, які перевозять грунт та будівельні матеріали, необхідно накривати брезентовими настилами та при виїзді на міські дороги колеса машин потрібно обмивати від грунту та глини.

«Усім підприємствам, які проводять будівельні роботи, підготовлено листи, у яких вказано вимоги до перевезення міськими дорогами будівельних матеріалів та грунту, - каже начальник відділу транспорту та зв’язку міського управління енергетики, транспорту та зв’язку Валерій Карнацький – Згідно затвердженого графіку, комісія у складі представника нашого управління, Інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста і працівника ДАІ тричі на тиждень виходить на лінію для виявлення порушників».

Загалом за день під час перевірки виявляють 2-3 порушника. На кожного з них складається акт, який потім передається на розгляд адміністративної комісії. Підприємство, яке порушило дані вимоги, штрафується на суму 50 – 170 грн.

Довідка: Підприємства, які проводять будівельні роботи, глину та грунт, що залишаються після виїмки при будівництві, вивозять на Стадницьке сміттєзвалище для пересипання твердих побутових відходів.


Переглядів: 3096
Поширень: 0