Співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласного управління міліції нещодавно виявили та затримали групу зловмисників, які намагались переправити до Італії двох вінничанок для заняття проституцією. Оперативники затримали автомобіль, що перевозив дівчат, на території Закарпатьської області в міжнародному пункту пропуску “Лужанка”. Неподалік від цього місця вони затримали і самих організаторів злочину. Про це повідомив т.в.о. начальника ВБТЗЛ УМВС у Вінницькій області Андрій Гречанюк.

До складу злочинної групи, як з’ясувалось, входило двоє молодих чоловіків та одна жінка. Усі троє виявились непрацюючими жителями Закарпатської області. Один з них мав друзів на Вінниччині і неодноразово приїздив у гості. У місцевих барах та кафе чоловік знайомився з симпатичними дівчатами, щедро вгощав останніх і пропонував матеріальну допомогу. Довірливим вінничанкам він розповідав про те, що може працевлаштувати у будь-якій країні світу, що має скрізь друзів і що допоможе з документами. Одними з таких слухачів були 21- річна Юля та 23 – річна Тетяна (імена змінені). Цим дівчатам чоловік пообіцяв місце офіціантів у престижному ресторані в Італії. Сьогодні в цій країні працює багато наших співвітчизників і через це в дівчат не було жодного сумніву, що таке працевлаштування можливо. Після цієї зустрічі вони ще декілька разів зустрічались і обговорювали деталі своєї поїздки . Про те, що їм доведеться займатись проституцією вони дізнались вже на кордоні. Чоловік, як і обіцяв, допоміг з грошима і з оформленням документів. Незабаром він особисто відвіз дівчат до міста Мукачево Закарпатської області де їх зустріли двоє інших фігурантів кримінальної справи. Як з’ясувалось, зловмисники мали намір перевезти вінничанок через Українсько-Угорський кордон, а там їх мав зустріти «покупець» з Італії. Сьогодні вже відомо, що вербувальники отримали від так званого «покупця» 20 тисяч гривень на поточні витрати.

В місті Берегово вони найняли місцевого чоловіка з автівкою, який погодився за додаткову плату перевезти дівчат до Угорщини.

Вінницьким правоохоронцям вдалось вчасно втрутитись в злочинні наміри закарпатських молодиків і перешкодити цей виїзд. Наразі усі троє фігурантів сьогодні затримані і перебувають у слідчому ізоляторі. Молоді вінничанки потрапили до рідного міста і розмірковують над наслідками, які могли б статись. За фактом торгівлі людьми порушено кримінальну справу за ч.2. ст.149 Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.


Переглядів: 2999
Поширень: 0