Вінницькі кулінари демонстрували свої шедеври в столиці

05.05.11 14:42 3042

200 учасників із шести країн світу змагалися між собою у фаховій майстерності на Міжнародному конкурсі юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу.

Вінницькі кулінари демонстрували свої шедеври в столиці

Вінницькі кулінари демонстрували свої шедеври в столиці200 учасників із шести країн світу (Україна, Росія, Молдова, Білорусь, Узбекистан, Азербайджан) змагалися між собою у фаховій майстерності на Міжнародному конкурсі юніорів з кулінарного мистецтва і сервісу в Україні, що проходив у Київському національному торговельно-економічному університеті.

Серед учасників змагання – студенти профільних вищих навчальних закладів, учні закладів професійно-технічної освіти, фахівці закладів ресторанного господарства.

Свою команду представив у конкурсі і Вінницький професійний ліцей переробної промисловості. Учні навчального закладу взяли участь у номінаціях «Оригінальна основна страва» та «Команда кондитерів (юніорів)», виявивши неабиякий хист. Готували учнів до конкурсу майстри виробничого навчання Поліна Терентьєва, Людмила Семенова та Лариса Гнатюк під керівництвом директора ліцею Людмили Мартинюк та старшого майстра Лілії Валюк.

Вінницькі кулінари демонстрували свої шедеври в столиціУ номінації «Оригінальна основна страва» своє вміння демонструвала учениця 12 групи Віта Сологуб і за підсумками змагання отримала диплом за номінацію та диплом за активну участь.

Учасниками «Команди кондитерів (юніорів)» виступили Богдан Гежей (3 група), Вікторія Волощук (4 група) та Любов Поліщук (4 група). Конкурсне завдання їхньої номінації складалося із трьох частин: домашнього завдання (торт масою 1 кг), публічного приготування 6-ти різних видів тістечок на 2 персони та виготовлення десерту на 6 персон у банкетному виконанні. За результатами конкурсу усі члени команди отримали диплом за активну участь.

Варто зауважити, що при оцінюванні конкурсних робіт враховувалися такі критерії, як: апетитність страви, розмір порції, сучасний стиль, гармонійне поєднання смаку, кольору та текстури, збалансованість з урахуванням сучасних тенденцій, розміщення компонентів, правильне використання базових технік тощо.

За словами учасників змагання, конкурс проходив на високому організаційному рівні, в атмосфері доброзичливості та здорової конкуренції. Тому учні закладу, окрім відзнак, отримали й задоволення від професійної боротьби і здобули новий досвід та фахові навики.

Вінницькі кулінари демонстрували свої шедеври в столиціДовідка

Вінницький професійний ліцей переробної промисловості починає свою історію з 1954 року, коли на базі Вінницького м'ясокомбінату було створено школу фабрично-заводського навчання для підготовки кваліфікованих робітників на підприємствах м'ясної промисловості. У 1989 році заклад отримав статус самостійного училища, а у 2003 – став професійним ліцеєм. Директором закладу призначено Людмилу Мартинюк.

З 2004 року в ліцеї поряд з отриманням робітничої професії учні мають можливість отримати і повну середню освіту.

Сприяє якісній підготовці кадрів і сучасна матеріально-технічна база закладу: в ліцеї обладнано 22 навчальні аудиторії, 3 комп’ютерних класи, лабораторії кухарів, пекарів, барменів та офіціантів, лабораторія м'ясопереробної промисловості, майстерня слюсарів з ремонту автомобіля, зварника ручного зварювання, лабораторія-магазин, їдальня, адміністративні, господарські приміщення.

Виробничу практику вихованці проходять на підприємствах Вінниці та Вінницької області, а також в літній період на базах відпочинку Одеської області та Криму.

"Моя Вінниця"За iнформацiєю:Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА
Система Orphus

Останні новини

Реклама

Загрузка...
Загрузка...
Афіша кінотеатра Мультіплекс (Караван)