Правоохоронці провели змагання серед снайперівВчора на військовій базі полку спецпризначення «Ягуар» вінницькі правоохоронціПравоохоронці провели змагання серед снайперів проводили змагання із багатоборства снайперів міліції. Участь у змаганні приймали 23 учасника з числа працівників районних відділів, а також з числа працівників спецпідрозділів «Беркут», «Сокіл» та «Титан».

Як розповів начальник навчального центру підготовки працівників ОВС при УМВС України у Вінницькій області Сергій Мерзлікін, змагання такого типу є одними з найскладніших військово – прикладних видів спорту.

Правоохоронці провели змагання серед снайперівКрім відмінної фізичної підготовки, снайпер має бути добре психологічно підготовленою людиною, адже фахівців такого рівня готують до виконання задач в екстремальних умовах оперативно-бойової діяльності. Необхідно бути готовим до виконання завдань у будь-яку хвилину, вміти правильно зорієнтуватись на незнайомій місцевості та очікувати годинами на вибраній позиції при будь-яких погодних умовах. Снайпер не має права на помилку, так як від одного його пострілу може залежати життя заручників чи товаришів по службі.

Правоохоронці провели змагання серед снайперівКожен з учасників змагання повинен був продемонструвати своє вміння влучати у ціль із малокаліберної гвинтівки МСГ – 1 та зі снайперської гвинтівки Драгунова (СГД), а також виконати ряд навчальних вправ по стрільбі з пістолета. Крім цього правоохоронці проводили командні навчання по затриманню умовних злочинців, визволенню заручників, орієнтуванню на місцевості та маскуванню в природних умовах. За підсумками змагання перше місце виборов старший сержант міліції Василь Данчишин з Липовецького райвідділу, друге місце дісталось старшому лейтенанту Тульчинського райвідділу Олександру Федорову, третє призове місце зайняв капітан міліції Жмеринського райвідділу Володимир Смірнов. Найкращих учасників змагання нагородили медалями та грамотами.


Переглядів: 3328
Поширень: 0