У Вінниці ліквідували довгобуд на розі вулиць 50-ти річчя Перемоги та КоцюбинськогоУ перший день робочого тижня площа Перемоги зустріла вінничан у дещо незвичному вигляді: зник паркан навколо будівельного майданчику на розі вулиці 50-річчя Перемоги та проспекту Коцюбинського, а викопаний кілька років тому котлован був засипаний землею.

Рішення про виділення земельної ділянки під будівництво на частині проїжджої частини площі Перемоги було прийнято у 2004 році і вже на початку 2005-го було укладено договір оренди цієї земельної ділянки. Певний час будівництво там не проводилось і лише близько трьох років тому роботи почались.

Спочатку було встановлено захисний паркан. Після цього було викопано котлован під фундамент. Будівельні роботи ускладнили геологічні особливості ґрунту: виявилось, що на цьому місці близько до поверхні знаходяться ґрунтові води, тому котлован досить швидко заповнився водою. Таким чином, практично в центрі міста з\'явилось міні-озеро із очеретом, великою кількістю різних комах та специфічним запахом.

У Вінниці ліквідували довгобуд на розі вулиць 50-ти річчя Перемоги та КоцюбинськогоМешканці будинків, які розташовані навколо довгобуду, неодноразово скаржились до міської ради та вимагали очистити територію від наслідків будівництва. Певний час ситуацію вивчали працівники інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста Вінниці, після чого ними неодноразово складались протоколи про адміністративні правопорушення. Тому у березні поточного року депутати міської ради прийняли рішення про розірвання в односторонньому порядку договору оренди із підприємством ТОВ «Екоконтроль», після чого забудовник мав самостійно привести територію до належного вигляду. Натомість екс-орендар звернувся до суду з тим, аби відновити договір оренди, але рішення суду першої інстанції було прийнято не на його користь.

У Вінниці ліквідували довгобуд на розі вулиць 50-ти річчя Перемоги та КоцюбинськогоБільше двох місяців пройшло з того часу, як депутатський корпус ухвалив рішення про розірвання договору оренди земельної ділянки, але забудовник не демонтував огорожу та не ліквідував розкопку. Тому міська влада своїми силами вирішила навести порядок на цьому об\'єкті. «Ми для цього вибрали оптимальний час: розпочали роботи об 11-ій годині вечора і закінчили близько восьмої ранку, - розповідає заступник міського голови Володимир Слишинський. - Для того, аби засипати котлован, нам знадобилось біля двох тисяч кубометрів землі, це майже 150 машин землі. Було задіяно 16 автомобілів та чимало іншої спецтехніки. Якби ми проводили ці роботи вдень, то ми б повністю паралізували рух транспорту на перехресті».

Для того, аби проводити подальші роботи по приведенню цієї території до належного вигляду, знадобиться деякий час, аби земля висохла та осіла.


Переглядів: 6766
Поширень: 0