Про підготовку до літнього оздоровлення дітей та підлітків у 2011 році йшлось на Всекраїнській селекторній нараді.

Наприкінці 2010 року схвалена Концепція Державної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2011-2015 роки. Вона визначає три головні позиції у сфері оздоровлення: укріплення здоров’я дітей, запобігання бездоглядності; створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей дитини.

Велика увага у цьому році приділяється оздоровленню дітей в пришкільних таборах, які почнуть працювати з 1 червня, адже там протягом року налагоджено усі умови для перебування дітей. Саме вони викликають найменше занепокоєння та відповідають санітарним нормам.

В області проживає 165 тис. дітей шкільного віку. Оздоровити планується 92 тис. дітей, що складає 53% від загальної кількості. Особливу увагу передбачається приділити оздоровленню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Таких дітей оздоровлять стовідсотково. Дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей – 70%, дітей-інвалідів – 30%, дітей, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС – 30%, діти батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві та при виконанні службових обов’язків - 75%.

Основним джерелом фінансування залишається державний бюджет. З нього планується залучити 23 млн. грн., з обласного – 3,5 млн. грн.., майже 10 млн. грн. – з бюджетів районів та міст обласного значення, позабюджетні кошти становлять – 17 млн. грн. Всього на оздоровлення юних громадян в області планується залучити близько 60 млн. гривень.

До Немирівського санаторію «Авангард» поїдуть перших 270 дітей, що належать до пільгової категорії постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Цьогорічна повна вартість дитячої оздоровчої путівки в середньому становить 2100 гривень.

Під час літніх канікул в області працюватиме 789 оздоровчих закладів різних типів. Зокрема, 21 дитячий стаціонарний заміський оздоровчий заклад, 5 дитячих санаторіїв, 769 таборів з денним перебуванням, у тому числі 762 пришкільні табори.


Переглядів: 3103
Поширень: 0