Першого червня міжнародна спільнота відзначає День захисту дітей. У Вінниці заходи приурочені цьому дню, розпочались о 10-тій годині у кінотеатрі «Родина», після чого малеча взяла участь у конкурсі малюнку на асфальті «Моя міцна родина». Дошкільнята розважали глядачів гала-концертом «Чарівна квітка» у театрі ім. Садовського, а у міському Палаці мистецтв відбувся дитячо-юнацький фестиваль «Зоряна мрія».

Щороку на Міжнародний день захисту дітей у кінотеатрі «Родина» дітки, які виховуються у родинах, що опинились у важких життєвих обставинах, отримують подарунки від міської ради. Цьогоріч більше сотні малюкам із 57 сімей, які перебувають на обліку служби у справах дітей Вінницької міської ради, представники служби вручили м\'ячі, інвентар для бадмінтону та різноманітні настільні розвиваючі ігри. Крім того, для малечі було організовано концерт за участю студентів Вінницького училища культури і мистецтв ім. Леонтовича.

Цього ж дня, у Центральному парку культури та відпочинку ім. Горького відбувся тематичний конкурс малюнку на асфальті «Моя міцна родина». Усі учасники отримали солодкий приз - морозиво, а переможці ж конкурсу були нагороджені альбомами, пензлями, фарбами та кольорові олівцями для малювання.

У Міжнародний День захисту дітей у театрі Садовського відбувся гала-концерт переможців міського фестивалю дитячої творчості серед вихованців дошкільних навчальних закладів «Чарівна квітка». Маленькі зірочки розважали глядачів яскравими танцювальними номерами та демонстрували свої вокальні здібності.

За сталою традицією, 1 червня діти-сироти, та діти, позбавлені батьківського піклування, отримують матеріальну допомогу від міського голови Володимира Гройсмана. Цьогоріч більше 200 дітей цієї категорії (178 випускників 9 та 11 класів та 33 дошколярики, учні початкових та молодших класів) отримали вдвічі збільшену матеріальну допомогу. Так, для випускників цьогоріч передбачено по 600 гривень, для молодших діток - по 400. Вже традиційно із дітьми у Палаці дітей та юнацтва зустрівся Вінницький міський голова Володимир Гройсман. «Ми усі родом із дитинства, усі ми пам\'ятаємо свої дитячі роки, - говорить очільник Вінниці. - Мені б дуже хотілось, аби кожна дитина була зігріта теплом, любов\'ю та була щасливою, адже щасливе дитинство - це запорука щасливої держави. Тож хочеться побажати усім нам, аби у наших родинах були щасливі діти».

Цієї середи серед низки заходів, приурочених Міжнародному Дню захисту дітей, у міському Палаці мистецтв «Зоря» проходив фестиваль «Зоряна мрія». Ювілейний XV фестиваль дитячої творчості зібрав у залі чималу кількість прихильників творчості вихованців зразкової майстерні. Загалом у фестивалі взяло участь близько 150 юних вокалістів та танцюристів, які неодноразово ставали призерами та переможцями Міжнародних і Всеукраїнських конкурсів.


Переглядів: 4137
Поширень: 0