Працівники Департаменту боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми МВС України викрили та затримали учасників організованої злочинної групи, які займались організацією "секс-турів" для іноземних громадян у Вінницю.

Як повідомили в УЗГ МВС України, організатором був громадянин Федеративної Республіки Німеччина. Раніше його засуджували у ФРН за вчинення аналогічних злочинів. Відбувши покарання, він переїхав для постійного проживання до України, де вирішив продовжити злочинний бізнес.

Зловмиснику допомагали дві громадянки України. Вони вербували дівчат для надання за грошову винагороду послуг сексуального характеру і контролювали виконання цих "функцій". Окрім того, організатор підібрав осіб, які перевозили подорожуючих "секс - туристів" та дівчат.

Задля прикриття своєї протиправної діяльності, іноземець використовував одне із шлюбних агентств міста Вінниця. Так, пошук клієнтів, розміщення інформації щодо секс-турів, видів секс-послуг та фотокартки жінок здійснювалися через Інтернет. Передплата за "послуги" надходила на банківські рахунки, відкриті на підставних осіб. Таким чином досягався високий рівень конспірації.

Послуги було орієнтовані на чоловіків - громадян Євросоюзу.

Реалізація "туру" для іноземних секс-туристів відбувалась у Вінниці. Тур тривав приблизно п\'ять днів, а його вартість у середньому складала дві тисячі євро.

В якості секс-подруг використовували молодих, у тому числі неповнолітніх, безробітних жительок Вінницької області. Перебуваючи у скрутному матеріальному становищі, дівчата погоджувались на щедрі пропозиції вербувальників, які обіцяли надвеликі заробітків і "порядних клієнтів".

18 травня цього року стосовно учасників злочинної групи слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальну справу. Трьом учасникам злочинного угрупування обрано міру запобіжного заходу - тримання під вартою. Триває слідство.

У Департаменті боротьби з кіберзлочинністю і торгівлею людьми МВС України функціонує телефон довіри 044-254-76-04, який працює кожного понеділка та п\'ятниці з 17.00 до 20.00.


Переглядів: 4501
Поширень: 0