У Вінниці пройшла перша субота мініпроектів "Мистецьких вихідних"З ініціативи Вінницької міської ради і департаменту культури, в рамках проекту «Мистецькі вихідні» 4 червня відбулись заходи, які охопили 5-ть різних майданчиків нашого міста. Проекти настільки різні, що кожен вінничанин зміг обирати на свій смак.

В ЦПКіВ ім. Горького пройшов проект «Книгу радо зустрічай+Цирковий вибух». Пересічні громадяни могли спостерігати не тільки костюмоване інсценування відомих дитячих казок але й карколомні викрутаси циркачів: клоунів, жонглерів та еквілібристів.

На площі Театральній відбувся проект «Виглядай сучасно». Вінничани та гості міста могли безкоштовно зробити собі зачіску, манікюр та макіяж. Маленьким дітям були запропоновані малюнки на тілі у вигляді легкого татуажу. Все це підігрівалось концертною програмою за участі молодих вокалістів, адреналіну дійства додали Київські ролери, які демонстрували широкому загалу трюки на роликових ковзанах. Ведучий Alex постійно залучав глядачів до цікавих конкурсів, від яких учасники отримали не тільки позитивні враження але й призи.

У Вінниці пройшла перша субота мініпроектів "Мистецьких вихідних"

Мікрорайон Тяжилів. Бібліотека №7. Спальний район. Людей не спостерігається. Зрідка проїжджають молоді мами з колясками. 17:40 - апаратура підключена. Організатори готові. Мікрофон бере ведучий. Оголошує, що стартує проект «GreenQuest». Тим, хто полюбляє загадки, ребуси і знає щось про метод дедукції пропонувався цей міні проект. Люди починають підтягуватися. Отримують завдання від квесторів і гайда в пошуках пригод і відповідей. З тими, хто залишився проведено безліч конкурсів. З безліччю призами від організаторів. Абонементи, сертифікати та дисконтні картки міг отримати кожен активний учасник. Концерт закінчився. Всі залишилися задоволені. Люди, організатори і бібліотека!

У Вінниці пройшла перша субота мініпроектів "Мистецьких вихідних"Парк «Дружби народів» сколихнув міні проект «Дозвілля+». Перехожі та відпочиваючі побачили цілу когорту різного вуличного мистецтва. Ведучий Олександр, відомий у Вінниці КВНщик, зумів знайти цікавий підхід до різних категорій людей. Інтерактивні ігри, маленькі майстри вінницької школи «Тхейквондо», поетеси з ліричними віршами, юні співачки, майстер клас діджея по зведенню треків, виступ команди КВН «Не ВТКай», виставка художників міста – усе це стало справжнім вибухом мистецтва вихідного жаркого вечора.

Проект тільки почав свою ходу вулицями міста і буде продовжуватись щосуботи до кінця місяця.

Площа Грушевського (біля вежі) стартував проект «Створи свою Вінницю». Бажаючі могли не тільки спостерігати, але й навчитись таким видам ручного мистецтва як: Квілінг, Декупаж, Мандали, Орігамі, М’які іграшки, Ляльки мотанки, Вишивання, Бісероплетіння та іншими. Все це відбувалось під музичний інструментально-вокальний супровід збірного колективу художньої самодіяльності Вороновицького будинку культури.

У наступні вихідні, 11 червня о 18.00, в рамках проекту на різних майданчиках міста пройдуть такі заходи:

  • площа Театральна - "Створи свою Вінницю" (прихильники сучасного мистецтва "Hend Make" можуть завітати на майстер класи також взяти участь в найрізноманітніших конкурсах. Все це буде проходити під акомпонімент рок-гурту);
  • площа Грушевського - "Виглядай сучасно" (Якщо ви бажаєте поринути у світ модних зачісок, неперевершеного макіяжу і відчути себе справжньою зіркою в блиску спалахів фотокамер, тоді цей проект саме для вас);
  • мікрорайон Сабарів (кінцева зупинка) - проект "Грін Квест" (Людям, які полюбляють загадки, ребуси і знають щось про метод дедукції пропонується цей міні проект. Ви маєте змогу, зібравшись в команди, обійти маршрути організаторів і віднайти істину як в книжці Дена Брауна «Код Давінчі»);
  • парк "Дружби народів" - мініпроект "Книгу радо зустрічай+Цирковий вибух" (Девіз проекту: «Читати – Пізнавати – Творити». Він ґрунтується на прагненні одержати нові знання та новітню інформацію на широкому спектрі інтересів через залучення до літератури, музики, живопису, народної культури, театру. Значна увага у проекті приділена творчості. Творчість – актуальна потреба юнацтва. Доповненням до проекту буде виступ циркових колективів з клоунами, жонглерами, акробатами, фокусниками та ін.);
  • ЦПК ім.Горького - мініпроект "Дозвілля+"...

Приходьте і проведіть разом з нами ваші "Мистецькі вихідні"!!!


Переглядів: 4258
Поширень: 0