З кожним роком збільшується як кількість таборів, що діють при школах, так і кількість бажаючих відпочивати в них діток. Якщо у 2010 році на базі 20 таборів обласного центру оздоровлювалось три тисячі учнів загальноосвітніх шкіл, то цього літа упродовж двох з половиною тижнів у літніх пришкільних таборах відпочивають 3,5 тисячі дітей.

Цього року у Вінниці влітку працює 23 пришкільних табори з денним перебуванням та табір «Зорепад» при Палаці дітей та юнацтва. Під час табірної зміни, яка триває з 9 до 25 червня, для дітей поєднали оздоровлення, спортивні вправи, розваги та раціональне харчування. До програми для школярів долучилися і представники Державтоінспекції, МНС, інтерактивні клуби, а також вінницькі аніматори. Крім того, вперше введено лікувально-профілактичні групи для проведення лікувальної гімнастики для діток, які мають проблеми із опорно-руховим апаратом. Також для відпочиваючих проводили презентації різноманітних видів спорту, а також зустрічі із видатними спортсменами. Цьогоріч також побільшало і вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які оздоровлювались під час літньої оздоровчої компанії. Якщо у 2010 році було оздоровлено 705 юних спортсменів, то вже у 2011 їх кількість становила більше 1050 осіб.

22 червня вінницький міський голова Володимир Гройсман відвідав три пришкільних табори із денним перебуванням, аби перевірити хід оздоровчої компанії та поцікавитись думкою самих школярів з приводу того, чим їм запам\'яталась табірна зміна. В ході розмови керманич міста зазначив, що пропозиції, які він почув від діток, обов\'язково будуть враховані під час наступної оздоровчої компанії. «Цьогоріч ми вперше провели анкетування серед дітей, яке допоможе нам зробити певні зміни у програмі літнього відпочинку для того, аби вона була іще більш цікава та корисна для малечі. - говорить Володимир Гройсман. - Мені діти розповіли, що хочуть більше різноманітних екскурсій, конкурсів із призами, а ще бажають відвідати аквапарк. Усі ці питання ми обов\'язково врахуємо: до початку наступної літньої оздоровчої компанії ми маємо опрацювати логістику таким чином, щоб за два тижні провести якомога більше цікавих заходів та екскурсій. Загалом діти мені говорять про те, що бажання відвідувати такі пришкільні табори у них є, тож ця робота буде продовжуватись і наступного року ми очікуємо близько чотирьох тисяч відпочиваючих».

Під час літніх канікул (а саме 6 липня) вже традиційно на відпочинок до одного з дитячих таборів на узбережжі Чорного моря поїдуть діти, які позбавлені батьківського піклування, малеча з малозабезпечених та багатодітних сімей та діти-сироти. Цього року тривалість відпочинку буде подовжено до 14 днів. Загалом на узбережжі Чорного моря відпочиватиме понад 260 школярів.

 


Переглядів: 2977
Поширень: 0