Для того, аби покращити ситуацію відносно вільних місць, у садочках різних мікрорайонів міста до кінця року буде додатково введено ще 13 груп. Відкриття нових груп дозволить забезпечити місцями 450 малюків.

Окрім цього, днями підписано акт прийому-передачі у комунальну власність міста колишнього ДНЗ №78, що знаходиться на вулиці Червоноармійській, належав 732-му Вінницькому ремонтному заводу Міністерства Оборони України. Приміщення та інженерні мережі закладу потребують капітального ремонту, також потрібно буде придбати нові меблі та обладнання. На сьогоднішній день вже розпочато процес розробки проектно-кошторисної документації. Після завершення робіт у цьому садочку планується відкрити шість груп: одну для дітей раннього віку, п’ять – дошкільного. Введення в експлуатацію цього садочка дозволить забезпечити дошкільною освітою більш ніж 150 діток. Також вже у 2012 році планується здача в експлуатацію садочку на 280 місць, який будується у мікрорайоні «Поділля».

Проте, розширення мережі ДНЗ у Вінниці на цьому не закінчиться. Як повідомив під час робочого об’їзду територією міста міський голова Володимир Гройсман, на разі спільно із Міністерством Фінансів України вирішується питання щодо придбання ще одного приміщення, яке буде переоснащене під дитячий садочок. «Таким чином, найближчим часом ми плануємо отримати у комунальну власність міста ще три садочки, що дасть нам можливість створити додатковий резерв на 400-500 місць, - повідомив Володимир Гройсман. – І згодом черги до дитсадків будуть ліквідовані повністю».

Цьогоріч в липні у дошкільних навчальних закладах обласного центру будуть проводитись ремонтні роботи, тому переважна більшість садочків упродовж місяця не працюватиме. У всіх садочках заздалегідь були розміщені відповідні оголошення, а адміністрація садочків повідомила про це батьківські колективи. Водночас, для тих батьків, які не мають змогу залишити дитину вдома, було прийняте альтернативне рішення. Їм запропоновано тимчасово, на період ремонту у їхньому садочку, водити своє маля до одного із тих садків, які залишаються працювати. Таких садочків на разі визначено п’ять у різних мікрорайонах міста (зокрема, у мікрорайоні Тяжилів ДНЗ№42, на Вишеньці - №61, у Центрі міста - №9, №3 в мікрорайоні Поділля та №50 поблизу Центрального ринку). Батькам, які планують у липні водити дитину до садочку, потрібно лише написати заяву на ім’я керівника того закладу, який відвідує їх маля, а весь пакет документів на дитину готує адміністрація садочку.

Липень для проведення ремонтів у дошкільних навчальних закладах було обрано не випадково, адже за даними моніторингу, у цей період відсоток відвідування дітьми садочків – найменший, і він становить лише 10-12% від загальної кількості малюків. Втім, очільник міста Володимир Гройсман зазначає, що у разі потреби кількість садків, які працюватимуть у цей період, буде збільшено: «Якщо буде необхідно, ми залишимо працювати ще садочки у тому чи іншому районі міста, і жодних проблем із влаштуванням дітей не буде. Такі кроки є необхідними для того, аби не допускати можливості дихати малюкам випаровуванням із фарб та лаків, адже це вкрай негативно відбивається на здоров’ї дітей».


Переглядів: 3147
Поширень: 0