Штучне озеро, яке знаходиться на території ЦПКіВ ім. Горького, було збудоване ще на початку 90-х років. Упродовж більш ніж двох десятиріч на цьому місці не було проведено жодного капітального ремонту. Відтак, плити, які виконували функцію берегоукріплення, були майже повністю зруйновані, а сама водойма поросла очеретом та, через неналежне ставлення до об’єктів благоустрою деяких городян, забруднилася пляшками, іншим сміттям, а також листям та намулом. 20 червня департамент міського господарства спільно із ТОВ «Подільський будівельний інжиніринг» розпочали роботи по капітальному ремонту штучного озера. Роботи включають в себе осушення та очистку водойми і влаштування очисного колодязя, відновлення берегоукріплення із оздобленням гранітною плиткою та ряд інших супутніх робіт.

На сьогоднішній день вже виконані технічні обстеження з визначенням параметрів гідрогеологічного режиму озера. За результатами цих досліджень було прийнято рішення про проведення комплексу робіт, зокрема, по капітальному ремонту зони благоустрою, вибірковому капітальному ремонту берегоукріплення, а також капітальний ремонт ділянки водопроводу з елементами фонтану на водоймі.

проект озера в Центральному паркуСамі ж роботи з капітального ремонту були розпочаті 20 червня. Як зазначив директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Василь Броварник, на сьогоднішній день вже демонтовано огорожу, виконуються роботи по осушенню та очистці водойми, загалом із дна озера було вивезено близько 1000 м3 сміття та біля 800 м3 мулу. «Паралельно із цими роботами буде проведено комплекс робіт по відновленню берегоукріплення, влаштуванню очисного колодязя, викладення тротуарної плитки та монтажу зовнішнього освітлення із декоративними ліхтарями, - говорить Василь Броварник. – Далі проводитимуться роботи по капітальному ремонту ділянки водопроводу з влаштуванням «плаваючого» фонтану, який працюватиме як аератор, тобто збагачуватиме водойму киснем, що забезпечить її належний стан та естетичний вигляд». Весь комплекс робіт планується завершити до 20 липня.

Крім ремонту штучної водойми, вже завершуються роботи по ремонту входу у парк культури та відпочинку з боку перехрестя вулиць Хмельницьке шосе–Першотравнева. Тут також вперше за майже 40 років від часу введення в експлуатацію проводиться капремонт. Зокрема, на цій ділянці замість старих зруйнованих залізобетонних плит, з яких виступала арматура, вже викладено тротуарну плитку із викладкою декоративного малюнку «Роза вітрів». Цей малюнок слугуватиме своєрідним компасом, адже на ньому є вказівники на сторони світу. Крім того, тут встановлюють огородження, відновлюють пандуси для зручного пересування на пішохідних переходах інвалідів на візках та матусь із дитячими колясками. Також виконуються роботи по відновленню зруйнованої основи сходів та перекладання гранітного облицювання сходів, ремонт поверхонь квіткових ваз та їх кольорове оздоблення.

Міський голова Володимир Гройсман під час робочого об’їзду територією міста, який відбувся 29 червня, запевнив, що в подальшому кількість таких місць для відпочинку городян збільшуватиметься. «Я впевнений, що таких територій, на яких людям приємно зустрічатись і проводити свій вільний час, повинно бути у Вінниці якомога більше, – зазначив очільник Вінниці. – В перспективі такі місця, з метою захисту від вандалізму, будуть обладнані камерами відеоспостереження та об’єднанні у єдину мережу, в якій поєднуватимуться сквер Пирогова, набережна, площа біля міськвиконкому та багато інших об’єктів для відпочинку городян, кількість яких, я певен у цьому, щороку буде збільшуватись».

 


Переглядів: 8735
Поширень: 0