В кінці червня представники вінницької молоді ВОМГО ФРІ (http://fri.com.ua/) та ГО «Вінницька обласна організація «Спілка підприємців «Стіна» (http://stina.org.ua/) взяли участь в роботі другого навчального семінару Вищої Політичної Школи, організатором якої декілька років поспіль є Центр Політичних Студій та Аналітики (за фінансової підтримки Благодійного фонду Б. Данилишина) (http://cpsa.org.ua/).

Щоб стати учасником цього семінару відібраним раніше учасникам необхідно було написати есе на тему – "На стику глобальних викликів, мрій та нових горизонтів. Ваша модель розвитку світу", на основі книги Д. Медоуз, "Межі росту – 30 років по тому".

Другий семінар школи за своєю змістовною частиною значно відрізнялась від першого, що стало для учасників певною несподіванкою. Через короткотривалість школи програма була насиченою та досить напруженою, що сприяло учасникам в перевірці власних резервів працездатності. Зокрема, через довготривалу роботу при підготовці щоденних творчих вечірніх групових завдань, крім запланованих денних лекцій, семінарів, тощо. Тож у перший вечір, групи мали підготувати театральні постановки пояснення сучасних термінів (глобалізація, віртуальність, інформаційне суспільство тощо) з "прив’язкою" до п’єси "Гамлет". Усі групи проявили значний креатив та вміння рифмувати сучасні терміни у стилі ХVІ століття.

Головною метою цієї школи було надихнути учасників мріяти про майбутнє України та власного позиціонування в ньому. Підтвердженням цього стало друге вечірнє групове завдання. В якому учасники мали спробувати мріяти про майбутнє різних сфер людського буття. Проте, більшість учасників відчули складнощі у створенні своїх широкомасштабних та довготривалих мрій, що було відчутно у фінальних групових презентаціях їх доробку мрій. Усі групи представили свої намагання прогнозувати майбутній розвиток людського життя в певній його царині, а створити й представити групову мрію виявилось занадто складно. Що спонукало як учасників так і організаторів на підбитті підсумків наголошувати на необхідності вчитись мріяти.

Мріяти (та мислити) не стандартно, не шаблонно, не обмежуючи власну уяву, не послуговуючись конформістським світосприйняттям це завдання із не легких. Проте саме для молодих проактивних представників українського суспільства це найбільше потрібно за для розбудови власної незалежної держави Україна!


Переглядів: 2265
Поширень: 0