В неділю у лейтенанта міліції Андрія Павловського був вихідний. Близько 8-ї години вечора він повертався від родичів додому. Поблизу тролейбусної зупинки на Площі Героїв Сталінграду він побачив, як два молодики чіплялися до чоловіка років 55-60.

Вони шарпали його за одяг, штовхали, розмахували кулаками. Чоловік тільки й міг, що закривався руками від нападників, захищаючись від ударів. На зупинці поряд стояло багато людей, вони підняли галас, однак ніхто не зателефонував до міліції. Андрій Павловський опинився поруч і не допомогти людині, яка потребувала захисту, не міг. Він підбіг до нападників і став між ними, загородивши потерпілого, наказав припинити бійку, представившись працівником міліції. Це не допомогло, навпаки, коли Андрій втрутився, хулігани накинулися на нього. Міліціонер не розгубився, скрутив одного з них.

Тим часом інший продовжував бити потерпілого, Андрію довелося застосувати щодо нього фізичні заходи, він повалив його на землю та заломив руки за спину. Зловмисник пручався, декілька разів вдарив його в обличчя та вкусив за руки, намагаючись звільнитися. Міліціонер однією рукою тримав зловмисника, іншою намагався зателефонувати в міліцію. Однак у нього вибили з рук телефон. Андрій кричав людям, які товпилися поруч та не наважувалися втрутитися, аби викликали міліцію. Не побоялася набрати «102» жінка, яка, до речі, єдина з усіх свідків погодилася дати свідчення. Тим часом потерпілий чоловік швиденько втік, залишивши свого захисника одного з двома хуліганами. Можливо, через перенесений страх, а можливо, аби уникнути проблем. Другому нападнику теж вдалося втекти. Після надходження на «102» повідомлення на місце пригоди прибули працівники «Беркуту», задіяні на патрулювання вулиць міста. Хуліган і тоді не заспокоївся - намагався відбиватися, чинив непокору, бив ногою по службовому автомобілю. На нього було складено аміністративний протокол за ст.185 КУпАП .

Працівнику міліції першу допомогу надавали лікарі швидкої допомоги – у нього констатували забій м’яких тканин обличчя, кусані рани обох рук.

31-річного затриманого, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, доставили до Замостянського районного відділу міліції м. Вінниці. За словами керівника відділу Сергія Сокирана, в діях підозрюваного вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.296 КК України ( хуліганство) та ст.342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу).

Наразі міліція шукає другого хулігана та потерпілого, свідчення якого необхідні для слідства.


Переглядів: 3136
Поширень: 0