21 липня на вулиці Соборній вінничани стали свідками зіткнення одразу трьох автомобілів. Сталося це близько третьої години дня, напроти торгової точки «Макдональс».

24-річний водій, місцевий житель, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння та рухаючись у напрямку площі Гагаріна вдарив автомобіль «ВАЗ 2109», який рухався у попутному напрямку, після чого останній допустив зіткнення з автомобілем «Міцубісі», за кермом якого знаходилася 27-річна жінка.

Внаслідок дорожньо - транспортної пригоди до лікарні було доставлено 44-річного водія «дев’ятки» та після надання медичної допомоги відпущено додому.

Суттєвих ушкоджень зазнав як його автомобіль, так і порушника. Третій автомобіль постраждав не суттєво – у нього пошкоджений задній бампер, але, враховуючи вартість новенького автомобіля «Мітсубісі», горе водій «влетів» у добру копійчину.

Проте, осмислити, що накоїв водій був не в змозі. Він знаходився в неадекватному стані, що підтвердив черговий лікар обласного наркологічного диспансеру, куди його доставили інспектори ДПС. За допомогою мульти – тесту «SNIPER» лікар-нарколог, провівши аналіз, зазначив, що водій знаходиться під дією одразу двох наркотичних речовин: канабісу та методону.

Наскільки реальна небезпека нависає над кожним з учасників руху через безчинства на дорогах таких водіїв, говорять самі за себе деякі цифри. За шість місяців цього року інспекторами ДАІ виявлено та зупинено більше 9 тисяч водіїв, які перебували у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Тобто, кожного дня на дорогу області виїздить від 20 до 30 таких водіїв.

Як бачимо, незважаючи на суворе покарання за керування автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння (максимальний штраф майже 3,5 тисячі гривень та позбавлення права керування на три роки) деякі водії продовжують нахабно ігнорувати Правила дорожнього руху. І їх кількість невпинно зростає. Лише за останні два місяці на дорогах області було зупинено 347 водії, які були нетверезі та «під кайфом». 


Переглядів: 4816
Поширень: 0