Фотовиставка, присвячена річниці хрещення України - Русі, відкрилась у обласному краєзнавчому музеї. Її автор - вінницький фотокореспондент Олександр Лапін.

Експозицію склали світлини зроблені з 1990 року до сьогодення. Це близько 70 репортажних фотографій. Деякі з них були опубліковані у місцевих виданнях. На фото зафіксовані яскраві події з життя православної церкви, старовинні і новозбудовані храми Вінниччини, духовні переживання священства і прихожан у портретних творах.

Фотокор фіксував освячення храмів і місць під майбутнє будівництво, етапи становлення Браїлівського монастиря. До виставки увійшла лише невелика частина з колекції світлин Олександра Лапіна. Говорить, у нього ще залишилось достатньо матеріалу для подальших виставок.

Ще одна виставка до дня Хрещення Київської Русі відкрилась в бібліотеці імені Тімірязєва. Книжкова експозиція отримала назву «Християнство як надбання культури». Тут представлені книги, періодичні видання та мистецькі альбоми, які розкривають тернистий шлях давньоруської держави від язичництва до християнства, показано, який вплив мало запровадження християнства на розвиток культури Київської Русі.

На відкриття експозиції завітали представники обласної влади та духовенства. Біблійні уривки українською мовою зачитувала член національної спілки письменників України Тетяна Яковенко.

На теренах Вінниччини побудовано до сотні храмів, до того ж тут народився один із перших перекладачів Біблії на українську мову - отець Іван Хоменко. Подробиці дивіться у відеосюжеті:


Переглядів: 5306
Поширень: 0