Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Зокрема президент застосував право вето до закону № 3672-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання відносин між кредиторами та споживачами фінансових послуг".

Як повідомлялося, відповідний законопроект Верховна рада прийняла 8 липня.

Окрім того, законом удосконалювалась процедура банкрутства шляхом усунення недоліків і невизначеностей, що містяться у законі про банкрутство.

Законодавчо закріплювались вимоги щодо необхідності повідомлення арбітражним керуючим комітету кредиторів про час, місце та умови продажу заставного майна - шляхом направлення рекомендованого листа з повідомленням про вручення.

Цим законом удосконалювалася процедура звернення стягнення на майно боржника, а також процедура продажу права вимоги за кредитними договорами шляхом встановлення можливості процесуального правонаступництва при заміні сторони у судовому процесі у випадку відступлення права вимоги за кредитними договорами.

Також змінювалася процедура можливості розкриття банківської таємниці за простроченими кредитами особам, з якими укладаються договори про відступлення права вимоги до клієнта за простроченими кредитами.

Законом уточнювалося, що особі, яку виселяють, надається постійне житлове приміщення, зазначене в рішенні суду або постанові прокурора.

Законом встановлювалося, що споживач не зобов\'язаний сплачувати кредитодавцеві додаткові комісії разом із зазначеними в діючому законодавстві будь-якими зборами, відсотками або іншими вартісними елементами кредиту, що не були зазначені у договорі.

Документом визначалося, що кредитодавець не має права встановлювати у договорі про надання споживчого кредиту будь-які збори, відсотки, комісії, платежі тощо за дії, які не є послугою не визначенні діючим законодавством.


Переглядів: 2135
Поширень: 0